Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

A méhed járjon, ne a szád!

2015. december 15. - .ZF.

„Uram, Seregek Istene, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!” (Zsolt 80)

 

Egy templomba járok Orbánnal. Vagyis én többnyire járok, ő többnyire nem. Sok a munka, Fidesz kongresszus, ilyenek. Pedig jó lett volna, ha ott lett volna, talán elgondolkozott volna a fent idézett zsoltáron. Talán változtatott volna a kongresszus menetén, javasolt volna más beszédeket. De nem így történt. És ránk szabadította Kövér Lászlót, ismét.

 

Nem meglepetés, ahogy a házelnök beszél, az se, amit mond. Mégis újra és újra ledöbbent minket. Nem, nem csak a balosokat, a libsiket, hanem sajátjaikat is. De sajnos még mindig van, aki bennük hisz, nekik hisz, és az ő igéjüket hirdeti. 

Hogy az orbáni politika megmondja, mikor, mit csináljunk, nem újdonság. De mikor egy sokak által tisztelt énekes is megmondó ember lesz, teljesen jogos a felháborodás. Trollok árasztják el az oldalaikat, pedig valójában ők a trollok.

Mert egyszerűen hihetetlen, hogy ők ezt komolyan gondolnák. Férfiak, akiket erős nők vesznek körül. Férjek, akik sehol nem lennének, ha nem állna mögöttük a nő. Apák, akiknek a feleségük úgy szült gyermekeket, hogy mellette dolgozott. 

És ezek a férfiak azok, akik semmit sem tudnak a nőkről. 

A baj az, hogy a mai magyar társadalomról sem.

 

mehed-jarjon.jpg

(kép: http://nyultam.com)

 

Én szívesen teljesíteném a női princípiumokat, őszintén, tényleg. Tartoznék valakihez, szülnék. De nincsenek illúzióim. 

A húszas-harmincas generáció most itt tart. Diplomát szerzünk, állást keresünk, elmegyünk külföldre. Próbálunk túlélni. Aki itthon marad, napról napra él, többnyire nem tud megtakarítani, esküvőt még csak-csak összehoz, de a családalapításhoz azért több kell. De nincs. Nem azért, mert a nő kevesebbet keres. A férfi se tud többet. Nem azért, mert a nő csak a diplomájára koncentrál. Mert a férfi ebben támogatja. Nem azért, mert minden libsi és balos buzi, és természeténél fogva nem akar gyereket. 

Azért nem tartozunk valakihez Ákos, azért nem szülünk gyereket Laci, mert nincs hova, nincs minek. Mert néhány év alatt még jobban tönkretettetek mindent, ami körül vett minket, tönkretettétek, amiért apáink és igen, anyáink dolgoztak, véget vetettetek annak az országnak, amiben jó volt gyereknek lenni, ahol jó volt gyereket nevelni.

Lesz gyerekem egyszer, ha minden jól megy, több is. De egy olyan országban, amilyenben én is felnőttem. És ez az ország Magyarország lesz. Harcolni fogok, nőként, a megújulásért és megszabadulásért. Hogy ne csak a méhem járjon majd, hanem a szám is.

 

 

Mátyás Eszter

ZöldFront elnökségi tagja

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr528175088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2015.12.16. 08:25:07

Orbán: Hómannak nem lehet szobra :o))))))))))

VIKTOR ! NE JÁCCCD MÁÁÁÁ A MARIONETT-BÁBÚ FIGURÁJÁT ! EDDIG IS TUTTA MINDENKI, HOGY A ZSIDÓK ÉS A ZUSA RÁNGAT TÉGEŰD DRÓŐTON ! :o))))))))))))

KICSIKIS FIÚKA VAGYOL TE ITT, NEM HŐS VEZÍÍÍR ! :DDDDDDDDDDDDDDD

aleb19 2015.12.16. 08:25:12

most megtudtuk, hogy a muhi csatavesztes utan a mehek jarasarol is a patas orban tehet

-JzK- 2015.12.16. 08:25:14

Nem kis részben a Frankfurti Iskola destrukciói nyomán „az apa, az anya, a gyermek családmodell ma az amerikai háztartások kevesebb mint egynegyedét képviseli. A nők felszabadítása a hagyományos feleség és anyaszerep alól, amelyben kétségkívül az iskolák voltak a bajnokok, azt eredményezte, hogy ezen szerepek elveszítették jelentésüket, és eltűnőben vannak az amerikai társadalomból.” A feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában a nyugati nők milliói osztoznak, nem áll szándékukban férjhez menni, s még kevésbé gyermeket szülni. Azonosulásuk Marcuse Élvezet Elvével és a szexuális forradalommal a folytatás megtagadását jelenti. „A fogamzásgátlás, a sterilizáció, az abortusz és az eutanázia a »halál kultúrájának« négy lovasa […] A tabletta és a koton lett a kulturális forradalom sarlója és kalapácsa.

A családok szétverésének eszközei: a nők “egyenjogúságának” olyan irányba fordítása, hogy a nő megszűnjön családanya lenni, és először karriert, később meg már az önmagába zárt egyéni boldogágát keresse. A mai, “modern” szinglik nem attól lesznek boldogok, hogy három-négy gyerek, 10-15 unoka veszi őket körül. A pisis pelenka fárasztó és kicsinyes holmi, a szülésektől ellazuló has és lógó mell pedig abszolút ellentmond a reklámok idealizált húszéves, karcsú, ránctalan cicababáinak. Ma a szex már abszolút öncél, és több könyv, videó és egyéb jelenik meg az élvezeti technikákról, mint a gyereknevelésről. A buzik intenzív támogatása is ennek a taktikának a része – Buchanan kitért arra is, hogy miképp kényszerítették ki a WHO ezzel kapcsolatos masszívan politikai döntését az amerikai pszichiátriai társaság kőkemény befolyásolásával.

A család megsemmisítéséhez hozzájárul az abortusz liberalizálása is. Az utóbbi évtizedekben csak az USA-ban 40 millió abortuszt végeztek el.Magyarországon a helyzet még ennél is rosszabb, ha a megszületett és méhben megölt csecsemők arányát nézzük. Az abortusz szabadsága talán a legkeményebb csapás a keresztény egyház abszolút élettiszteletére: ugyanis következik belőle, hogy az életet máshol sem tekinti prioritásnak a harcias kultúrmarxizmus, és támogatja az eutanáziát, az öngyilkosság szabadságát. Félelmetes, hogy amikor Európában a népességi válság az aktív korúak megfogyásakor és a nyugdíjasok számának megkettőződésekor – úgy 2050 táján – vajon milyen liberális áramlat várható? A ma eltűrt, sőt, egyre inkább orvosi segítséggel is támogatott öngyilkosságok esetleg elvárt magatartássá válnak majd az eltartandó öregektől???

-JzK- 2015.12.16. 08:25:15

Ajánlok egy könyvet, a címe Buchanan, Pat – The Death of the West, magyarul is megjelent “A nyugat halála” címmel, de angolul itt letölthető: docdro.id/4zLfAw3

Az átlagemberek tömege hajlamos a nyugati népességcsökkenést kizárólag gazdasági, pénzügyi okokkal magyarázni, de szem elől téveszti, hogy Európa egyik leggazdagabb országának, Németországnak a népessége katasztrofálisan csökken, s ugyanakkor a harmadik világ számos, igen szegény országának népessége ugrásszerűen növekszik, és ez mindennél fényesebben bizonyítja, hogy ez a jelenség gazdasági-pénzügyi okokkal nem magyarázható. Ezzel szemben Buchanan a legmélyebb okot a Marcuse által propagált és a hatvanas-hetvenes évek óta széleskörűen elterjedt élvezeti elvben látja. Nem arról van szó, mintha az élvezet igenlése önmagában rossz lenne. Aquinói Szent Tamás A teológia foglalata című főművében kimutatja, hogy a szomorúság az ember lelki, erkölcsi életét legjobban veszélyeztető érzelmi állapot, amelynek ellenszeréül többek között éppen az élvezetet ajánlja, amely, mint gyönyörködtető jó, a hasznos jónál magasabb értékű. A hasznos jó nem öncél, csak eszköz; az élvezet már öncél, de nem végső cél; az erkölcsi jó követése teszi egyedül lehetővé, hogy az ember elérje a végső célját, és ezzel annak meg nem szűnő élvezetét is. Ha az élvezetet tekintik legfőbb és végső értéknek, ahogy ezt Marcuse sugallja, értelmetlenné válik minden áldozatvállalás, minden olyan kötelességteljesítés, ami fáradsággal, erőfeszítéssel, olykor lemondással jár.

Buchanan helyesen mutat rá, hogy az élvezeti elv csúcsértékké minősítése nagymértékben hozzájárult az abortusz, a homoszexualitás és az eutanázia nagymértékű elterjedéséhez, és ez a három már közvetlen kihatással van a Nyugat tragikus népességcsökkenésére. De ugyanennek vannak közvetett okai is, és ezek közül kiemelkedik kettő. Az egyik a kényszerű női munkavállalás, amely a monogám család halálával fenyeget. A hangsúly viszont a kényszerű női munkavállaláson van Buchanan-nél, és ezt fontos szem előtt tartanunk, ugyanis semmi negatív következménnyel nem jár, ha az a nő, aki hivatást érez tudományos, vagy művészi munkára, vagy küldetésének érzi, hogy például gyermekorvos, óvónő, esetleg bölcsődei gondozónő legyen, önként, anyagi kényszertől mentesen ilyen munkát vállal, hiszen ez női mivoltának és a férfihoz való viszonyának nem eltorzulását, hanem kiteljesedését eredményezi. De a kényszerű munkavállalás hosszú távon feltétlenül árt a monogám családnak és előrevetíti a Nyugat halálát.

Buchanan a Nyugat halálának másik közvetett okát a feminizmus kultuszában látja. Ez az irányzat valójában nem a nők igazi értékét védi, hanem valódi célja a nőket a férfiak ellen uszítani, és ezáltal a legmélyebb emberi kapcsolatnak, a férfi-nő kapcsolatnak, és ezen keresztül a legkisebb, de legalapvetőbb emberi közösségnek, a családnak bomlasztása, elsorvasztása, s ezáltal a társadalom atomizálása, izolált egyedekre való szétzúzása, hogy ezzel helyet készítsen egy nem-keresztény alapon nyugvó „új társadalom” számára.

A Jewish World Review-ban azt írja egy feminista: „Minthogy a házasság alkotmányosan rabszolgává teszi a nőt, világos, hogy a női mozgalmaknak ezen intézmény támadására kell koncentrálniuk A nők szabadsága nem valósítható meg a házasság eltörlése nélkül.” A feminista ideológia ostromában ezer százalékkal nőtt – az 1970-es 523 000-ról mára 5,5 millióra – a házasság nélkül együtt élő párok száma. Az egyedülállók háztartásának száma az USA-ban ma már nagyobb arányú (26%), mint a hagyományos családé. A populáris kultúra értékrendjében a szex rangja magasan felülmúlja az anyaság rangját; a női magazinok, a romantikus lektür és a tévé főműsoridőben ünneplik a szexet, a karriert, a szinglit. A gyermek a nagymamára marad. „A burjánzó szabadszerelem és az általánossá vált válások, a pornográfia térnyerése és a Playboy-filozófia fő irányzattá válása, az adódollárokból történő abortusztámogatás, az, hogy Amerika megérte azt a napot, amikor arról olvas, hogy tinédzser korú lányok kukákba dobják újszülött babáikat, és kint hagyják őket a havon […] Valóban, az új világ a hajdani pogány Róma értékrendjét teszi magáévá, ahol a nem kívánatos gyermekeket kitették egy domboldalra, hogy ott pusztuljanak el.” A szociális kultúrát és az adórendszert a feminizmus és az ellenkultúra értékrendszere, itatja át. Szabad társadalom nem kényszerítheti a nőket gyermekvállalásra, de egészséges társadalom megjutalmazhatja fenntartóit, az anyákat.

Leylandi 2015.12.16. 08:25:17

"azért nem szülünk gyereket Laci, mert nincs hova, nincs minek"

A tény, hogy a világ legszegényebb országaiban szülnek a legtöbben, pl. a háborús Szíriában 8 gyerek jut egy anyára, pedig ott tényleg "nincs hova, nincs minek", ne zavarjon véleményed megformálásában.
Meddig hajtogatjátok még ezt a nyilvánvaló tévedést, hogy a szülés csak a pénz illetve jövőkép függvénye? Amíg egy ember is van, aki elhiszi?

Tudományos libsizmus 2015.12.16. 08:25:18

Wurst kisasszonytól miért nem akadtatok ki ennyire? Az az abnormalitás, nem Kövér vagy Ákos.

"Nem azért, mert minden libsi és balos buzi, és természeténél fogva nem akar gyereket." - ebben azért van valami, lássuk be.

Melee 2015.12.16. 08:25:20

A leírtakkal egyetértek.
De.
Észre kellene már venni, hogy ezt az óriási böszmeséget azért mondta most Kövér, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a Fidesz ~6 milliárd forint adófizetői pénzt tölt Vajna TV2-jébe, azaz a saját zsebébe.

Nancsibacsi 2015.12.16. 08:25:21

Na, megnyugtatlak: NEM KELL SZÜLNÖD. Továbbra is politizálhatsz egy marginális kis lóf.sz párt (csoportosulás, akármi sz.r) színeiben, és kiteljesítheted az életed ebben. Az sokkal hasznosabb mindenkinek, ha megsértődsz azon is, amin nem kéne, mert simán tény. Én a 8 éves lányomat ilyenkor bezavarom a szobájába, hogy bőgjön ott, mert engem nem érdekel, és mikor abbahagyja, akkor szépen megbeszéljük, hogy megint hülye volt, mert a semmin sértődött meg. Neked nem volt senki aki ezt megtette volna, ezért felnőttként is csinálod a fesztivált.

És hogy mi a tény? Az, hogy a fidesz felfogta, hogy:
- aki nem lesz 30-35 éves koráig vezető, az sose lesz
- ma a nők 30-40 évesen szülnek
- a munkáltató nem fog olyanra vezetői pozíciót bízni, aki fél évre bármikor kieshet
- éppen ezért ha nem viszel orvosi igazolást arról, hogy meddő vagy, nem leszel vezető
- A karrier meg ott kezdődik, hogy van alád rendelve pár tucat ember.
Ergo ha nő vagy, nem lesz karriered. Dolgozhatsz, végezhetsz hasznos munkát, felküzdheted magad csoportvezető szintre, 3 embert alád rakhatnak, de igazi üzleti nagyágyú nem lehet belőled, csak saját cégben.
Éppen ezért nem fognak azzal államilag foglalkozni - nagyon helyesen - hogy több női nagyágyú lehessen, hanem legalább ezt, hogy az alkalmas emberek töltsék be a megfelelő pozíciókat meghagyják a piacnak. Szerencsétlen piac úgyis agyon van szabályozva - jól tönkretenné a gazdaságot, ha megkövetelnénk hogy a főnökök fele cicis néni legyen.

És te most ülsz a sarokban, és bőgsz, üvöltesz, hogy Kövér, Ákos, Orbán - abcug mind. Pedig azt kellene mondanod, hogy biliógia, kapitalizmus, miért születtem p.ncisnak. Mert ez a te bajod.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.12.16. 08:25:22

"Azért nem tartozunk valakihez Ákos, azért nem szülünk gyereket Laci, mert nincs hova, nincs minek."

Szerencsétlen barom.

Íme a legelkötelezettebb ballib, aki Gyurcsánynak szüli a gyereket, Orbánnak meg nem.

bontottcsirke 2015.12.16. 08:25:23

Eszter az nonszensz, hogy egy nő szüljön. Először legyen vadászgéppilóta majd belügyminiszter.

Rudi Kató 2015.12.16. 08:25:24

Az ilyen "öntudatos" ribancok miatt vesztettük el országunk 2/3-át!

Rudi Kató 2015.12.16. 08:25:25

Az ilyen "öntudatos" ribancok miatt vesztettük el országunk 2/3-át!

cardiobascuralis 2015.12.16. 08:25:27

Igen, nyilván a sok divatszingli picsa is azért van, mert tönkretettek benneteket.
Véletlenül sem ti magatokat a végtelen nagy feminista öntudatban meg szabadságvágyban.
Aztán amikor 35-40 évesen eszetekbe jut, hogy hú baszd meg, talán mégis kéne család meg gyerek, akkor már kicsit késő.

Ja, megszólításban a név elé vessző, legyen az Ákos vagy Laci.
A FIdeszt nem akarom dicsérni, mert nincs miért, sőt - de igazából az országot nagyjából az utolsó 25 évben mindenki tönkretette, leginkább Antallék, legkevésbé Hornék, de egyáltalán valamit is javítani rajta csak utóbbiéknak sikerült, meg is buktak miatta.

De azt azért tegyük hozzá, hogy 90-100 évvel ezelőtt sokkal szarabb helyzetben volt az átlagmelós, mint most, mégis voltak gyerekei.
Igaz, nem akart évente tengernél nyaralni meg New Yorkba járni vásárolni árleszállításkor. Most meg egy csomó nő igen. De erről kurvára nem a kormányok tehetnek, hanem ti magatok. Szóval ne kenegessétek másra azt a sarat, ami vastagon a tiétek.

Francois77 2015.12.16. 08:25:29

Dániában sem szülnek. És valszeg nem azért, mert alig élnek meg. Konkrétan reklámozzák, hogy a család fizesse be a fiatalokat déli nyaralásra, hátha közben összejön a baba.

BéLóg 2015.12.16. 08:25:30

Ti se értettetek meg semmit, igaz?
Nem mindegy hogy Kövér, Sovány, Ákos, Békos mit SZERETNE, mit gondol, mi a véleménye? Ennyire izgat?
Akkor kérdezek valamit:
Én rohadtul szeretem, mi több imádom a büdös sajtokat. Mondjuk én vagyok Peach Ofuctoday, a világ egyik leghatalmasabb országának elnöke és azt találom mondani:
Azt SZERETNÉM ha mindenki enne Pálpusztai sajtot!
Akkor LENNÉK boldog, ha mindenkinek ízlene a Pálpusztai.

Nos akkor ez mit jelent?
Azt hogy mindenkinek KÖTELEZŐ Pálpusztait enni?
Azt hogy aki nem eszik Pálpusztait az a nép ellensége?
Azt hogy aki a Pálpusztai szagától is undorodik az már nem is ember?

Vagy mit? Segítsetek ki, kérlek!

Kövér elmondta mit SZERETNE. Kövér elmondta mit TARTANA jónak.
Ákos dettó.
Most akkor mégis ki a hülye?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.12.16. 08:30:55

@BéLóg:

Ezt a logikai alapvetést a ballibek is értik.

Nekik azzal a ténnyel van problémájuk, hogy van akinek a magyar nemzet gyarapodása a célja.
Ad abszurdum olyan módon, hogy nők szüljenek gyerekeket.

Ennyi a sztori.

Zoltán Papp 2015.12.16. 08:35:14

@Leylandi: Szíriában négy éve kezdődött a háború te meg jössz a 8 gyerekkel. idióta!

Zoltán Papp 2015.12.16. 08:36:29

@Rudi Kató: A Horthy féle gőgös ribancokra gondolsz?

Mr. Waszabi 2015.12.16. 08:53:14

@Ballib Cenzúra: khm, félreértésben vagyol. Úgy 1-2 millió szolgalelkű komcsi naplopóval egyetemben, akik még mindig elhiszik, hogy lehet másokon élősködésből virgzó országot csinálni. Persze, valójában nem hiszi senki, csak ezt hazudják, miközben meglopják nemzetüket.
Alapvetés az, hogy aki fizet, az rendel. Vagyis Kövér úr felőlem szülhet 20 gyereket, ha bír. De ha nem bír, akkor fogja be a pofáját. Ákos bácsi, meg a többi idióta dettó.
Mindannyian csecsemőként látjuk meg a napvilágot, hasonló súllyal, meztelenül, egy bögrényi piros vérrel az ereinkben, és senki nem szarik illatosat. Az emberi egyenlőség a kezdetnél látszik. Milyen alapon is ugat bele bárki mások alapvető jogaiba?
Ha az egyén létezésének alapfeltételeit nem biztosítja az állam, akkor ki nem szarja le a népesség fogyást? Egyének szülik s nevelik fel a gyermekeket, innen indul a buli.
Normális helyen ez nem kérdéses, az állam a rendelkezésére álló eszközökkel motiválja a nőket, családokat a gyermekvállalásra. Ezek között pl. a kiszámítható életpálya az egyik. Na kérem, jelen kormány 5 éve keveri a szart, cibálják a jogrendszert össze-vissza. Azaz bizonytalanságot gerjesztenek. A gazdaság is azért nem megy úgy, mint mehetne, mert nincs bizalom a kormány baromkodásai felé. Merthogy nem megy valójában, csak úgy, mint a szocreálban.
A szar akkor is ugyanolyan büdös, ha hímes matyó terítővel takarják le, meg ha újságpapírral, akkor is. Sovány vigasz, hogy amúgy jobban néz ki.

Leylandi 2015.12.16. 09:01:44

@Zoltán Papp: "Zoltán Papp 0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Mennyit fizetnek neked ezért?
Mert én ilyen "teljesítményért" egy fillért se adnék.

Pipas 2015.12.16. 09:41:46

"Harcolni fogok, nőként, a megújulásért és megszabadulásért. Hogy ne csak a méhem járjon majd, hanem a szám is."

Én támogatlak, tényleg, de azért azt megjegyezném, hogy az ember nem a szájával harcol. :)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.12.16. 09:41:48

@Mr. Waszabi:

Senki nem ugatott bele semmibe.

Kövér azt mindta hogy "azt szeretnénk ...", Ákos pedig azt hogy "szerintem ..".

Azaz kifejtették a saját véleményüket, óhajukat.
Ami nyilvánvalóan egy liberálisnál kiveri a biztosítékot.

Normális helyeken ez nem okoz problémát, hogy teszem azt valakinek az a véleménye, hogy a nemzet gyarapodása szükséges és hasznos.
Ad abszurdon olyan módon, hogy magyar nők szüljenek, ami ráadásul önmegvalósító, és szép hivatás.

Micsoda fertő egy vélemény hát nem ?

Preszkirptivizmus 2015.12.16. 09:41:50

A feminizmus (jelenleg utopisztikus) vegjateka tenyleg a nyugati "tradicionalis" csaladmodell megsemmisitese. Es ez jo dolog.

A nok egyenlosege es boldogsaga sok mindentol fugg, de vegul osszeferhetetlen azzal, hogy a no gyermeket neveljen. Az egyenloseg es boldogsag fontosabb, mint a mai oppressziv tarsadalmi modell fenntartasa - tehat a modellnek mennie kell. A gyereknevelest (sok regi osunkhoz hasonloan) kollektiv alapra kell helyezni.

Leylandi 2015.12.16. 09:41:52

@Mr. Waszabi: "Ha az egyén létezésének alapfeltételeit nem biztosítja az állam"

Tudod, hol nem biztosítja a létezés alapfeltételeit? A világ legszegényebb országaiban, Etiópiában, Nigériában, Guinea Bissau-ban, Szomáliában.
www.femina.hu/terasz/a_vilag_10_legszegenyebb_orszaga
És tudod, hol szülnek mégis a legtöbbet?
Eltaláltad, ha arra tippeltél, hogy a világ legszegényebb országaiban, Etiópiában, Nigériában, Guinea Bissau-ban, Szomáliában!
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BClet%C3%A9si_ar%C3%A1nysz%C3%A1m#/media/File:Birth_rate_figures_for_countries.PNG

Na itt bukott meg az egyik kedvenc liberális elméletetek.

inebhedj - szerintem 2015.12.16. 09:41:53

@Mr. Waszabi:

Sok igazság van abban, amit írtál (bár én nem szűkíteném le ennyire a halmazt, ha már lehet szolgalelkű komcsizni, akkor hívjuk így az összes, valaha választásokon így vagy úgy részt vett polgártársunkat, törjön az bár lándzsát bármely baloldali párt mellett SZDSZ-től MSZP-n át FIDESZ-en keresztül KDNP-ig), kivéve a poszt témáját.

Semmi köze a gyerekvállalási hajlandóságnak az anyagi viszonyokhoz, a (jog)bizonytalansághoz, az állam motivációjához, és hasonlókhoz.

Egyébként pedig még nem is a nők gyerekvállalási hajlandóságának csökkenése a legnagyobb gond, hanem a férfiaké.

Eszter8826 2015.12.16. 09:48:17

@Leylandi:
Ahham. És szerinted ez jó? hogy Szíriában, Afrikában a semmire szülnek??? a nyomorba? szerinted ez a normális?
"Meddig hajtogatjátok még ezt a nyilvánvaló tévedést, hogy a szülés csak a pénz illetve jövőkép függvénye? Amíg egy ember is van, aki elhiszi?"

Egy gyerek ott kezdődik, hogy stabil párkapcsolat, saját lakás, +autó, (vidéken legalábbis kell az autó) kezdő költség olyan 1 milla. és akkor utána havi 300 ezer.
Elég szemét dolog ezt az egészet a nők nyakába varrni, hogy "azért fogy a népesség mert a nők nem szülnek"
Sok férfi sem akar már gyereket, mert akkora pénz. Hiába szeretjük egymást a párommal mindennél jobban, az még nagyon kevés. Ha bármelyikünk munkanélküli lesz akkor mi lesz? Azt a gyereket fel kell még nevelni utána még, azt a gyereket iskoláztatni kell, ruházkodnia kell stb.
Én egyébként szerencsés helyzetben vagyok, mert otthon maradhatnék, ha akarnék, de sok családban nem keresnek ketten sem annyit, amennyi elég lenne egy gyerek felneveléséhez.
Saját magukat is alig tudják ellátni, nem még egy gyereket.
Úgyhogy de! Pénz miatt nem szülnek sokan...nem a karrier miatt.
A családi adókedvezményt kellene duplájára növelni az 1-2 gyerekes családoknál. Na akkor már meggondolandó lenne szerintem sok házaspárnak. De ez is olyan dolog, hogy OK, most van családi adókedvezmény, de mi lesz ha a következő kormány ezt elveszi?
Úgyhogy de! Jövőkép, stabilitás kellene.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.12.16. 09:48:20

Fülsüketítés

Gazdaságunk nem épp német,
Gyűjtünk inkább vasat-fémet,
Hisz’ egy orbitális MÉH ez,
S százezernyi ember éhez.

Műurak bár jobban élnek,
Tört emberhad magát félnek
Látva szökik, irány nyugat,
S nem érdekli, ki mit ugat.

Stadionszörny bezzeg épül,
S VIP-hang szaval birkanépül:
„Olimpia… sportnemzet…” és
Dúl a gyermekéheztetés.

Szegény ember tóból csukáz,
Közben fentről zeng az ukáz:
„Magyar anya folyton szüljön!”
S divatba a süket fül jön…

„He?!” /Fül Félix, frissen süketült stadionhangosító és keményen dolgozó kisember/

„One man, one ear!” /one Gogh, the Vincent Van/

„Na, hazaáruló költőcske, most aztán jobban megüti a bokáját, mint az a szerencsétlen Böde Dani! Maga meg minek üti bele az orrát abba, hogy felsőbb érdekből ki miért csoportosítja át a közpénzeket a direkt erre a célra létrehozott Gyermekéheztetési Alapítványból a Stadionépítési Alapítványba?! Köze hozzá?! Na, erről fogunk szűk körben elbeszélgetni! Az orrcsontját feltétlenül hozza magával! Garantálom, hogy mindenbe bele fogja ütni!” /Csávás Kálmán orrmester, a Haza Árulást Nyilvánosan Átvilágító Sóhivatal (HÁNYÁS) főinkvizítora/

„Vérlázító demagógia! Ebben az országban nem éhezik egyetlen gyerek sem! Ha nem reggeliznek, az csak azért van, mert olyan dagadtak, hogy már undorodnak a sok kajától! Na, majd a mindennapos iskolai labdarúgás órán leadják a súlyfölöslegüket és felkészülnek arra, hogy felnőve ők érjék el azt a célt, amit az ideológiailag megmételyezett komcsi aranycsapatnak nem sikerült! Arccal a lábunk felé!” /Zsírgömb Zsödény, a Gyermekéheztetési Alapítvány és a Stadionépítési Alapítvány elnöke/

„A magyar nőnek nem az a feladata, hogy egyenlő munkáért egyenlő bért kapjon, hanem töltse be a princípiumát, legyen családanya és szüljön, mint az állat, oszt’ induljon a banzáj, essen szét a ház!” /Ákos, nemzeti gyökerű szakrális rock ikon és aktuális lázmérő/

„Ez az, essen szét a Ház! Rohamozzuk meg a Kossuth tér felől, romboljuk le és hintsük be sóval! Sótájm! Ki az utcákra! Ja, ilyen hideg van? Akkor mégsem!” /Vérláz Vendel, a Történelmi Utcaromboló Forradalmi Anarchisták (TUFA) vezére/

„Micsoda felkavaró gondolatok, micsoda forradalmi hevület! Nemzeti Múzeum lépcsőjére illő hangvétel! Az irodalomkedvelőknek óhatatlanul eszébe ötlik a nagy Csobánkay Lepnyő elhíresült kétsorosa:
Igen aktuális topik,
Állam hízik, áll felkopik.
Tiszta tekintet, tiszta kéz, tiszta rímek, tiszta ideg hatalom, tiszta udvar, tisztelt ház! A tisztelt ház tiszteletlen támadásának tisztázására lefolytatandó vita tisztítótűzként hatna a líra tiszti kaszinójában, bár ezt nem tisztem megítélni! Kötelező olvasmány!” /Tiszta Kriszta, a Mélymagyartanárok Ügyeinek Forrongó Üzenete (MŰFŰ) c. szamizdat kiadvány főszerkesztő helyettese/

„Frady Endre végre kimondta, amit ki kellett mondania! Jobb kint, mint bent! Hogy hogyan mondta ki és nekem miért kell ezt elolvasnom, az már egy másik kérdés. Bárcsak anyámnál is süket fülekre találna, de balszerencsére elfelejtettem eldugni a laposelemekkel máig harcoló NDK hallókészülékét!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Egyre gyakrabban hallom a magyarok ’Chuck Norris, te szülj nekünk rendet!’ fohászát. Hát, inkább azt, mint gyereket, bár utóbbit is tudnék. Na jó, rögvest induljak, vagy azonnal, de előtte még teremtsek békét a közel-keleten a puszta tekintetemmel?” /Chuck Norris/

„Bácsi kérem! Éhes vagyok! Tetszene tudni adni pár forintot?” /egy ’Magyarország jobban teljesít!’ feliratú plakát tövében kolduló maszatos kisgyerek/

„Vétkesek közt cinkos aki néma” /Babits Mihály/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/12/fulsuketites.html

odamondó 2015.12.16. 09:55:55

A nők akik úgy döntenek, hogy nem szülnek. Azért akar mindenki szingliskedni, mert egy millió éhes kan van a romkocsmák mélyén így még a közepes alatti csaj is talál ego növelő idiótát vagy aki megkeféli hétvégén. Hétköznap meg szépen fentmarad az ego, hogy ő sokkal jobb fickót érdemel férjnek/barátnak. Jön az "én tudom mire van szükségem" meg a "ez alá nem adom" duma.

Aztán ahogy fentebb is írták erre a tévedésre 40 évesen jönnek rá amikor hirtelen elmarad a kefélni vágyó férfiak tömege.

bElannaTorres 2015.12.16. 09:55:56

mennyi bunkó van itt derül ki, az ilyen helyeken. Lehet tovább szidni a lányokat, hátha még több megy el az országból.

EGyébként Eszterrel értek egyet, elég sokan vannak akiknek a nulláról kellett kezdeniük az életet a diploma után, mikor már az albérletárak a fizetésekkel egy szinten voltak. Nemhogy lakás vagy kocsi nem nincs, hanem mosógép és tévé se, de egyből szüljön 20-30 között mert úgy illik.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.12.16. 09:58:39

Most aztán nagyon keményen beszóltál "Vikinek", Eszti! Olyan keményen, hogy "Laci" és Ákos belesápadt. Csak egyet nem értek. Ha te tényleg szeretnél családot, szeretnél gyereket szülni, akkor mi bajod van azzal, hogy ennek "Laci" örül?
Ha pedig meggyőződésed, hogy csak olyan országban érdemes gyereket szülni, ahol a kormánypártok ezt nem tartják jónak vagy fontosnak, akkor várj egy kicsit. Még hat-tíz év, és esélyed lesz olyan országban gyereket szülni, ahol "Laciék" nem tesznek mindent tönkre, amit a szocik felépítettek.
Már ha akkor lesz még bárki is, aki ebben segít neked..

borkori 2015.12.16. 09:58:41

Ákosnak igaza van! A nők dolga, hogy tartozzanak valakihez!

Képzelt történet: riadt tekintetű 60 kilós bukott zsebes belép az új zárkába. 110 kilós, kigyúrt, kopasz rablógyilkos lép mellé. Barátságosan megpaskolja a popsiját, átkarolja a vállát, és azt mondja: Ne aggódj! Te most már tartozol valakihez.

Mészáros Laci 2015.12.16. 10:03:59

Nagyon izgalmas jelenség: széles felháborodás fogadott valamit, ami NEM HANGZOTT EL a kongresszuson Kövér László szájából.

Ha a fidesznek lenne PR szakembere, nagyon értékes következtetéseket tudna levonni, és ennek nyomán gyökeresen változhatna a fidesz kommunikációja.

Mészáros Laci 2015.12.16. 10:09:27

@Ballib Cenzúra:

Ákos azért meglehetősen bunkó volt, de hát abban a szakmában az excentrikus személyiségek a normálisak: Pataki Attila, Berki Krisztián (nem a szertornász, hanem a celeb) stb még durvábbakat is mond (meg csinál).

Kövér viszont ... semmi olyant nem mondott, amiért most szidják, és ezen a fidesznek (ha lenne esze) el kéne gondolkodnia.

Kaszáspók 2015.12.16. 10:27:05

@Eszter8826:

Emlékszem, ezelőtt harminc-negyven éve (bármily meglepő kedves Eszter, de akkor is éltek emberek) a fiatal házasok első x évüket albérletben élték le. Nem bérelt lakásban, hanem bérelt szobában!
Kocsi is volt. Babakocsi.

Most meg... Kapásból emeletes ház kell, lehetőleg Pasaréten, és ha nincs 3 évesnél fiatalabb SUV, akkor jajj, a Dunának kell menni, de legalábbis Londonba.

Ha nincs talonba húsz "milla" nem lehet gyereket szülni, mert ruházni kell (gondolom Nike alatt nem cipő a cipő) meg taníttatni (gondolom Svájcban, mert még megszól a szomszéd)

Három gyereket nevelek, csak a miheztartás végett mondom, és nem haldoklunk sem az éhségtől sem a hidegtől.

PS:

Orbán meg nem jár zsinagógába

Leylandi 2015.12.16. 10:27:07

@Eszter8826: "Sok férfi sem akar már gyereket, mert akkora pénz."

Nem. A férfiak ÖNVÉDELEMBŐL nem akarnak gyereket, mert FÉLNEK a mai femináciktól, amelyik csak csicskának tekinti őket, és a feministák által vezérelt jogrendszertől, amelyik válás esetén hajléktalant csinál belőlük. A mindenhol csak párezer ember által képviselt liberalizmus sikeresen összeugrasztotta az addig NORMÁLIS nőt és a férfit, a nőknek teljesíthetetlenül fűt-fát ígérve, egy jelentős részük pedig bedőlt nekik. Most ehetik a megvezetettek a főztüket. Szerencsére nem mindenki dőlt be nekik, különben már nem léteznénk.

"Saját magukat is alig tudják ellátni, nem még egy gyereket."

Kérdés: milyen módon?
Ha kötelezőnek vesszük 6 éves szülinapra az ájfont, 8-ra a playstationt, 10-re a laptopot, a minden sz.rra való járást (semmiresejó szakkörök, ahova autóval - mert mai gyerek gyalog nem jár - a gyereket vinni kell, csakhogy ne legyen otthon láb alatt, ne kelljen törődni vele), elutazást (különböző szervezetek által rendezett kirándulások, táborok tömkelege), játékokkal, ruhával, iskolatáskával való rivalizálást, akkor nem lehet "ellátni" a gyereket csilliókért se. De vajon a gyerek felnövéséhez feltétlenül kell-e a fogyasztói társadalom minden mocska? (Tudjuk, hogy nem kell, mi is ezek nélkül nőttünk fel.)

"Úgyhogy de! Jövőkép, stabilitás kellene."

Nagy- és dédanyáink a háború alatt is sokat szültek. Ugye nem kell bizonygatni, hogy mindenféle jövőkép NÉLKÜL. (Ne feledjük, akkor még köztudatban volt a német "csodafegyver", ami megsemmisíti a világ nagy részét.) Kell ennél nagyobb bizonytalanság, jövőképhiány? Nem. Szültek? Szültek, mégpedig kb. kétszer ennyit, mint ma, különben mi nem írogatnánk itt.
Ti előszeretettel léptek át azon a TÉNYEN, hogy a gyerekvállalás nem a pénzzel korrelál, hanem MINDIG a politikai-társadalmi rendszer típusával. Ahol a liberalizmus mai beteg, anarchista válfaja már megmérgezte a társadalmat, ott fogy a népesség, máshol még nem, ennyi.
Ezt a TÉNYT cáfoljátok ti mindannyian, magyarázva a feketét, hogy az fehér. Mikor adjátok fel, hogy még méltósággal lehessen ebből az ordító tévedésből, amit minden látható TÉNY cáfol, kijönni?

Wrex 2015.12.16. 10:32:42

Roppant egyszerű a megoldás. Akinek nem tetszik amit Kövérlaca mondott, tiltakozzon azzal hogy nem szül gyereket. Illetve ha már besikerült akkor azokat világosítsa fel hogy a gyerekszülés egy sötét középkori ostobaság, eszükbe ne jusson. És akkor egy-két emberöltő alatt a természetes szelekció megteszi a hatását és eltűntök a fiszba a baromságaitokkal együtt.

Kaszáspók 2015.12.16. 10:32:44

@bElannaTorres: Az ilyen fajtából az összes elmehet, a kutyának nem fognak hiányozni.
Az meg mégkevésbé hogy még reprodukálja is önmagát.

Alick 2015.12.16. 10:48:07

@Leylandi: "a világ legszegényebb országaiban szülnek a legtöbben"

Sajnos rövid és nyomorúságos életre., sokszor ágyútölteléknek.

2015.12.16. 10:51:46

Én két problémát látok:

Az első, klasszikus, hogy politikusaink akik annyira azért nincsenek a hétköznapi élettel tisztában amúgy sem, egy másik értékrendben nevelkedtek. Nekik rohadtul érthetetlen, hogy a nők akik idáig másra sem tudtak gondolni, mint hogy gyártanak pár porontyot és megteremtik az otthon melegét most hirtelen pont ugyanez ellen picsognak. Persze a 'most hirtelen' nem most van, amikor én már vagy 15 éve végeztem a középiskolában és lehetett tudni, hogy az egyik lány alig várja, hogy végre házasodhasson és legyen három gyereke akkor a lányok 90%a az osztályban konkrétan hülyének nézte. Ő meg nem értette mi van. Orbánék sem értik mi van. Számukra egyszerűen más az alap. Erre építettek is. Persze kell támogatni az anyákat, de annyira azért nem, hiszen úgyis szülni akarnak. Ha meg valamit akar az ember akkor minek fáradni vele egy másiknak? Na az utóbbi években ez egyre inkább nyilvánvaló, hogy nem megy. Most indul a pánik és a mutogatás. Ha kiderül majd, hogy az sem működik akkor lesz érdekes a kormányzat gyerekpolitikája.

A másik problémát már többen említettétek, lényegében a nyugati világ elkényelmesedése. Az áldozatvállalás, másért való munka és törődés már a múlté. Felszínes kapcsolatok, ha bármi is kényelmetlen már lép is az egyik fél, majd lesz másik. Vagy nem, de akkor se mondja meg senki hogyan legyen a vécéülőke. Persze ez nem csak a családok szintjén van így, sőt talán a munkahelyeken kezdődött először. Túl sok az ember, az egyén mint személy értéktelen. Bárki pótolható (aki mégse az viszont nagyot szakít), semmilyen állás sem biztos. Aki nem keres eleget (amiről azért a munkaerőpiac jócskán tehet, hiszen beárazta az extra női munkaerőt) annak nem jár semmi. És az a semmi is egyre kevesebb lesz, látható a modern kori népvándorlásokon. A torta egyre kisebb és mégis egyre többen szeretnének belőle.

hujegyerek 2015.12.16. 11:15:24

Sok baromságot összeírkáltatok. Itt egy baj van csak emberek. KEVÉS MÉG A STADION és TÚL SOK AZ ORVOS.

Pipas 2015.12.16. 11:17:51

@Kaszáspók: "Emlékszem, ezelőtt harminc-negyven éve (bármily meglepő kedves Eszter, de akkor is éltek emberek) a fiatal házasok első x évüket albérletben élték le. Nem bérelt lakásban, hanem bérelt szobában!
Kocsi is volt. Babakocsi."

Jah, én is emlékszem. Sőt, mobiltelefon sem volt, sőt internet sem. Könyvek voltak, ezekből tudom, hogy volt olyan is, hogy az emberek belehaltak a tüdőgyulladásba meg ha eltört a lábuk, akkor megették őket az oroszlánok.

Szerencsére a tudomány és a technika sokat fejlődött azóta, ami miatt persze az igényeink is megváltoztak. Ha kimegy az internet sokan bosszankodnak, hiába mondod nekik, hogy több milliárd éven keresztül semmi internet nem volt és mégis milyen frankón mentek a dolgok. :)

Eszter8826 2015.12.16. 11:40:19

@Kaszáspók:
" (bármily meglepő kedves Eszter, de akkor is éltek emberek)" --> Persze, és az állam gyakorlatilag mindenki alá rakott lakást, mindent. + volt biztos munkahelyed, és ha nem csináltál nagy hülyeséget, akkor gyakorlatilag nyugdíjig ott dolgozhatnál. ÉS!!! volt bölcsi, ovi a gyárban.

"Most meg... Kapásból emeletes ház kell, lehetőleg Pasaréten, és ha nincs 3 évesnél fiatalabb SUV, akkor jajj, a Dunának kell menni, de legalábbis Londonba.
Ha nincs talonba húsz "milla" nem lehet gyereket szülni, mert ruházni kell (gondolom Nike alatt nem cipő a cipő) meg taníttatni (gondolom Svájcban, mert még megszól a szomszéd)"
-->
1, Azért ezt nem gondolom, szerintem elég egy 2 szobás lakás, meg fél millió tartalék.
De sok fiatal minimálbérből nyomorog egy szobában (jobb esetben egy egyszobás lakásban) És oda szüljön?
2; Kocsi. Én vidéki vagyok. Ott ahol én lakom, kocsi nélküli gyakorlatilag lehetetlen élni.
Nyilván pesten megoldhatóbb, de nem könnyebb, kocsi nélküli.
3; Nike??? Márka? erről szó sincsen. Főleg amíg növésben van. totál felesleges. Viszont egy gyereknek egy évben kell: 1 db téli cipő, egy 1db tavaszi cipő, 1 benti cipő (iskola) és 1 db nyári cipő, ha nem nőtte ki a tavalyit. Ruha ugyanez.
4; Taníttatni Svájcban? Orbán után szabadon? :-)
Nem, erről sincsen szó, nem kell mindent a gyerek alá tolni. (UI: én is tanultam külföldön Erasmus keretében, és amennyire tudtak, támogattak) De egy egyetemen el kell indulni valamiből.

Igazából vitázhatunk bármeddig, de a fenti érvek racionális elveken alapulnak.
Elismerem, van igazság abban amit írsz, ("merci, nike, emeletes ház") van aki így gondolkodik, de ők elenyésző kisebbségben vannak.
Sokan vannak, akik a minimális feltételeket sem tudják megteremteni (két szobás lakás, egy bármilyen autó, félretett pénz ha beüt a baj.)

Burgermeister 2015.12.16. 11:44:53

@Eszter8826: 1milla meg 300ezer? Jol vagy? Elarulom, hogy a szuleinknek a totedeke sem volt meg. Mentek alberletbe es felkuzdottek magukat. Micsoda latasmodod van. Tenyleg a penz a lenyeg!?

wolves84lb 2015.12.16. 12:52:13

@Kaszáspók: gondolom, "lapostévétek" sincs, sőt, internet sem...a gyerekekkel hétfőnként diavetítőztök...ahogy mi is tettük 35 éve...javaslom a gondolkodást a burkolt zsidózás helyett. Meg a gerincet is, hosszabb távra.

wolves84lb 2015.12.16. 12:52:17

@BéLóg:
"Kövér elmondta mit SZERETNE. Kövér elmondta mit TARTANA jónak.
Ákos dettó.
Most akkor mégis ki a hülye?"

1. Kövér sajnos a Parlament elnöke...BéLóg egy noname kis senki egy netes fórumon.
2. Ákos az egyik legismertebb magyar zenész, Kossuth-díjjal, egyebekkel. BéLóg egy noname kis senki egy netes fórumon.
3. Na ki a hülye?

wolves84lb 2015.12.16. 12:52:18

@Nancsibacsi:
"Szerencsétlen piac úgyis agyon van szabályozva - jól tönkretenné a gazdaságot, ha megkövetelnénk hogy a főnökök fele cicis néni legyen."

Ja, mert nem az teszi tönkre, hogy a főnököd és sleppje épp lenyúlnak mindent, ami nincs lebetonozva...ááá, dehogy...

wolves84lb 2015.12.16. 12:52:20

@Tudományos libsizmus:
"Wurst kisasszonytól miért nem akadtatok ki ennyire? Az az abnormalitás, nem Kövér vagy Ákos."

Mindhárom abnormalitás, csak ezek közül az egyik nem akar beleszólni abba, hogy nekem (ill a páromnak) mi a jó. És a szomorú, hogy ez az egy egy labanc "nő".

És nem, nincs benne semmi igazság, hogy minden libsi vagy balos buzi lenne.

wolves84lb 2015.12.16. 12:52:21

@Leylandi: igazad van, mennyivel jobb is nekik, akik fossák a kölyköket...mert mindnek van jövőképe...igaz, jelenleg vagy az IS, vagy az eu-migráns-lét...tökéletes. Te melyiket szeretnéd?

cardiobascuralis 2015.12.16. 12:52:22

@Eszter8826:
"az állam gyakorlatilag mindenki alá rakott lakást, mindent" - hát kurvára nem, sokan évtizedekig albérletben éltek. Akár 2 gyerekkel is.

"volt bölcsi, ovi a gyárban"
Volt a lófaszt. Ha volt, akkor sokszor kilométerekre más irányban, mint a munkahely, és nem autóval vitték oda a gyereket, hanem tömegközlekedéssel. Falun meg biciklivel vagy gyalog.

"Ott ahol én lakom, kocsi nélküli gyakorlatilag lehetetlen élni."
Akkor 20 évvel ezelőttig hogy éltek ott? Kérdezd már meg a szüleidet?
(Lehet, hogy jobban jártunk volna, ha anyád is olyan öntudatos, mint te, és nem szül.)

Rohadtul el vagy tévedve, és a múltról is nagyon téves ismereteid vannak.
Ráadásul egy még a mai szingli picsákhoz mérten is elképesztően pénzcentrikus és pénzéhes majom vagy, az nagyon látszik minden hozzászólásodból.

Isten mentse meg az ilyen politikusoktól az országot, remélem, nem is jutsz semmire.

Szputya 2015.12.16. 12:52:24

@borkori: Ja, a nők dolga, hogy tartozzanak valakihez - mindegy, kihez - legfeljebb elesnek a vak komondorban... :P

Wrex 2015.12.16. 12:52:25

@Eszter8826: És még többen vannak akik leszorják az ún. "minimális feltételeket", és hallgatnak az evolúció által évmilliók óta reszelgetett ösztöneikre. És ha körülnézel az élővilágban vagy akár csak a történelemben, látni fogod hogy hosszútávon az övék a nyerő stratégia, nem pedig a hozzád hasonló önző hisztis pitsáké.

cardiobascuralis 2015.12.16. 12:52:26

@Mészáros Laci:
Nem hát, szinkronstúdióban vágták rá a szájára több órás munkával, ahogy a csajok szájára a pornófilmekben az á meg az ó magánhangzót.

NYJetsTD 2015.12.16. 12:52:27

Kedves Eszter!

Remek írás. A hozzászólásokkal meg ne törődj. Akkor szülj, amikor te akarsz. Akkor, amikor a gyermekedet művelt, értelmes emberré tudod nevelni, nem olyanná mint ez a sok félhülye, akinek még anyu főzi a kakaót, de ő itt majd elmondja, mi a jó neked, vagy a társadalomnak. Kellene egy új naptár számukra, mert még mindig a 18. században élnek.
És igen, a pénz lényeges. Nincs már cserekereskedelem meg üveggyöngyök babáim, kőkemény kapitalizmus van jó kis mutyizással megfejelve.

cardiobascuralis 2015.12.16. 12:52:29

@Eszter8826:
Egy gyerek havi 300 ezerbe kerül?
Gondolom, kettő meg a duplája, 600 ezer.
Nézd már meg, hány GYEREKES családnak van ennyi bevétele, te szerencsétlen barom.
Kurvára el vagy tévedve, ahogy a (nem véletlenül) nulla támogatottságú pártod is.

Eszter8826 2015.12.16. 12:52:30

@Burgermeister: Igen, tényleg! Ha gyerekről van szó igen! Egy 3 tagu család megélhetéséhez szerintem kell ennyi. Tudom, lehet kevesebből is, ők azok, akik nyafognak, hogy erre nincs pénz meg arra nincs pénz.

Leylandi 2015.12.16. 12:52:31

@Alick: "Sajnos rövid és nyomorúságos életre., sokszor ágyútölteléknek."

Ez nem teljesen igaz. Az az "ágyútöltelék" most Ny-Európában ötszörannyit keres, mint te, vagy ugyanannyit, de egy mozdulatot se tesz érte, mert az segély.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.12.16. 13:18:35

1. Szövegértés nulla. Kövér nem mondta, hogy kinek mi a dolga, mit csináljon!

2. hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_term%C3%A9kenys%C3%A9gi_r%C3%A1ta_szerinti_list%C3%A1ja

Tessék elolvasni, amit a 118. helyezett előtt írnak. És lehet mazsolázni az európai országokat. És lehet gondolkozni, hogy a körülmények, vagy az ilyen gondolkozású emberekkel van-e a baj a népesség tekintetében... :(

Szégyelljétek magatokat, hogy a politikai nyereség reményében képesek vagytok hülyeségekkel traktálni az embereket! Gyűlölködni azért, mert Kövérnek, vagy Ákosnak más a véleménye egy dologról. Hányni kell tőletek... :(

Melee 2015.12.16. 14:02:19

Kövér és az összes támogatója örülhet: a cigányok maradéktalanul megfogadják Kövér Lajos szavait! Nem problémáznak az egyenjogúsággal, a női munkavállalással, csak szülnek. Háromszoros Hipp-Hipp-Hurrát Kövér minden támogatójától a fórumon!

Bobby Newmark 2015.12.16. 14:28:07

@Leylandi: Nyilván neked elfér a putriban a nyolcadik purdé is, de vagyunk azért páran, akiknek az a színvonal nem elég.

NYJetsTD 2015.12.16. 14:30:10

@jobbdemokrata: ne nyafizz már te szerencsétlen. Minden oldal ugyanezt csinálja már évek óta, felesleges játszanod a hülyét. Amikor az adók miatt háborgott a nagyvállalkozói klub, Széles Gáborral az élen és Gyurcsány kiosztotta őket, hogyan vágta össze és facsarta ki a beszédet a jobboldali média? Szlovákiába akarja zavarni a magyarokat a miniszterelnök.. csak ezt harsogták.

Nincs új a nap alatt, mindenki ezt csinálja, úgyhogy ne játszd túl a szereped.

Köldök_szösz 2015.12.16. 15:08:42

@Leylandi: Szóval azért kell nekünk is 8 gyereket szülni családonként mert mi is valami agyament öngyilkos háborúsdist akarunk játszani mint az iszlámok?

marosy 2015.12.16. 15:32:54

Az ilyen ZF-ek miatt tart itt ez az ország. Tele van a faszom az emancipuncikkal, akiknek semmi sem jó, mindenre húzzák a szájukat és mindenre verik a picsájukat. Kinyalhatják a szaros seggemet.

bElannaTorres 2015.12.16. 16:50:14

@marosy: ellenben veled aki egy igazi férfi vagy.

Tudományos libsizmus 2015.12.16. 16:50:18

Idióta libsik.

Kövéren és Ákoson ájuldoztok, közben szívecskés velkám refügé táblákkal várjátok a muszlim hordát. Mint a segg, olyan hülyék vagytok. Darwin-díjas agyamputáltak.

Advanced Flight 2015.12.16. 16:50:19

@Leylandi: "Nem. A férfiak ÖNVÉDELEMBŐL nem akarnak gyereket"

Hát ez kész!!! XD
A nők szüljenek, de úgy, hogy a férfiak nem csinálnak nekik gyereket, mert nem akarnak :-)

Te amúgy direkt vagy ilyen hülye vagy csak így sikerültél?

cardiobascuralis 2015.12.16. 17:22:24

@Advanced Flight:
Már feltalálták a spermabank intézményét, nem tudom, hallottál-e róla.

Leylandi 2015.12.16. 17:31:49

@Advanced Flight: apád. sikerült így, ezért húzta a gumit a f.sza helyett a fejére.

Leylandi 2015.12.16. 17:33:10

@Bobby Newmark: "Nyilván neked elfér a putriban a nyolcadik purdé is"

Civilizált ember nem cigányozik, a többinek meg tilos.

Leylandi 2015.12.16. 17:39:42

@TrójaiVasParipa: "Szóval azért kell nekünk is 8 gyereket szülni családonként mert mi is valami agyament öngyilkos háborúsdist akarunk játszani mint az iszlámok?"

Miért akarnánk háborúzni, és mért kéne 8 gyerek? 2,2 körüli átlaggal már szinten lehetne tartani a lakosságszámot. A háromgyerekes családmodellt kellene szorgalmazni, ennyi.
Amúgy meg nincs összefüggés az iszlám és a nyolc gyerek között. Egy csomó keresztény afrikai országban is nyolc gyerek a jellemző születésszám, pl. Zimbabwe, Botswana, Kenya is túlnyomórészt keresztény. Háborúzni bármelyik rendszer tud, nemcsak az iszlám, sajnos.

BéLóg 2015.12.16. 18:25:01

@wolves84lb: Természetesen te.
Ki nem szarja le hogy egy kérészéletű POLITIKUS (akit te még UTÁLSZ is!) vagy egy ZENÉSZ (b+ zenész!) mit mondd?
Te TÉNYLEG ez alapján éled le az életedet?
Aztán Kövér Ákosnak ezentúl véleménye se lehet hiszen nincs a világon annyi irányzat és ember hogy VALAKIKNEK bele ne lépnének a lelkivilágába, vagy tévedek?
Ha holnap azt mondja a Kövérlace, hogy "Azt SZERETNÉM ha mindenki örömmel enné a Pálpusztai sajtot", mit fogtok csinálni? Felgyújtjátok a sajtgyárat?

Na ki a hülye?

BéLóg 2015.12.16. 19:50:15

Kedves Hölgyeim!
Mindenkinek, aki a hozzászólás elolvasása után jelentkezik, 100%-os biztonsággal, vuduval és mágiával el tudjuk intézni, hogy SOHA TÖBBET ne legyen gyereke (garantált hatás), és megszabaduljon a havibajától és minden egyéb "problémától" is (bár ez nem 100%-osan garantált).
Várom a neveket, elég a nikknév is és már intézzük is a dolgokat.
A hatás garantált és VÉGLEGES lesz, azaz vissza nem vonható.
Tessék jelentkezni!

BéLóg 2015.12.17. 08:31:34

Lehet Csernust olvasni:
mitortenikma.blog.hu/2015/12/15/ha_nem_gond_majd_en_inkabb_magamnak_szulok_koszi

Kiemelés a lustáknak:
"...A lányok elképesztő módon maszkulinizálódnak. Én ezt úgy fogalmazom meg, hogy rengeteg, és egyre több a tökös nő. „Határozott vagyok”, „erőszakos vagyok”, „majd én megmondom”, „mindig mindent jól tudok” – ilyeneket szoktak mondani, de a csajok nem tudják, hogy ezzel valójában a férfi nemi szervük növekszik. Ezt csak fejlesztett érzelmi intelligenciával lehet kezelni és helyre rakni, de a pasiknak meg nagyon alacsony az érzelmi intelligenciájuk, és erre nem is figyelnek, úgyhogy a nők egyre bizonytalanabb pasikkal fognak találkozni. És egyre több az úgynevezett feminizálódott pasi. A hiteles nemi identitások felborultak..."

BéLóg 2015.12.18. 07:47:07

Megjött a Nagy Européer Liberális sajtó. Az egyik lexebb az osztrák Standard, aki ezt meri lehazudni:
"...Erst am Wochenende hatte ein führender Politiker die Sexismusdebatte angefacht, indem er sagte, Frauen sollten sich damit zufriedengeben, Kindern das Leben zu schenken..."
Ez szó szerint azt jelenti, hogy:
"Épp a legutóbbi hétvégén indította el egy vezető politikus a szexizmusról szóló vitákat azzal hogy azt mondta, A NŐK ELÉGEDJENEK MEG AZZAL, HOGY GYERMEKENEK ADHATNAK ÉLETET".
Remélem hogy a nyelve kirohad annak a mocskos hazug labanc újságírónak, aki ezt a nyilvánvaló hazugságot papírra merte vetni és a netre is kitette.
Innen lehet látni, hogy a Magyarország elleni támadásokat a legaljasabb liberális háttérmegállapodások alapján nemzetközileg koordinálva végzik. Hazudnak reggel, délben meg este.
Ja és tudjuk, Ausztriában NINCS kerítés a határom, csak "Tür mit Seitenteilen".
Szakadjon rájuk a saját hazugságuk!
süti beállítások módosítása