Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

Baloldali. Zöld. Magyar. Európai.

A ZöldFront Ifjúsági Mozgalom kiáltványa

2015. január 17. - BogolyMárton

 

Úgy érzed, hogy ide-oda rángat téged a világ? Hogy majdnem minden percben újra kell tervezned az életed? És hogy legszívesebben itthagynád az országot, de valahogy úgy érzed, mégis ide tartozol?

 

Mi is!

 

A politika beleszól az életünkbe, minden egyes döntésével. Azzal, ha csökkentik a gimnáziumoknak/egyetemeknek szánt forrásokat, azzal, hogy lassan már első diplomát is csak fizetős szakon lehet szerezni, azzal, hogy fiatalnak (családi segítség nélkül) esélye sincs első lakáshoz jutni. Azzal is, ha ellopják azt a pénzt, amit a nagyszüleink, szüleink és amiért mi megdolgoztunk és befizettük a “nagy közösbe”. 

 

Ha mindezt tétlenül nézzük és legyintünk, hogy “a politika már csak ilyen”, akkor továbbra is átgyalogolnak rajtunk. Álljunk fel a fotelből és vegyük a kezünkbe a sorsunkat! A politika beleszól az életünkbe, szóljunk bele végre mi is a politikába!

 

zold.jpg

 

A ZöldFront hangja lesz mindazoknak, akiket a hatalmasok inkább elhallgattatnának. Hangja leszünk a gimnazistának, akinek bezárják az iskoláját. Hangja leszünk az egyetemistának, akinek a magas tandíj miatt veszélybe került az álma. Hangja leszünk mindazon fiataloknak, akiknek nehezen indul az életük. Végül hangja leszünk a természeti értékeinknek, a levegőnknek, a vizeinknek, az állatainknak és növényeinknek. Hiszen egyetlen otthonunk van, a Föld. Kizárólag egy szolidáris és igazságos társadalom képes megvédeni természeti értékeinket, a Földünket. Hisszük, hogy a fenntartható jövőnk záloga a szolidáris jelenünk. 

 

 

Mi, a ZöldFront:

Baloldaliak vagyunk. Egy, a mainál sokkal igazságosabb, szabadabb és szolidárisabb Magyarországban akarunk élni. Mert itthon akarunk élni, mert ide születtünk!

Zöldek vagyunk. A 21. század a zöld gondolkodás és életmód százada. Ha nem vigyázunk az egyetlen bolygónkra, gyermekeink és unokáink jövőjét herdáljuk el. 

Magyarok vagyunk. Nem csak a jobboldaliak lehetnek jó magyarok. Nem hagyjuk tovább kisajátítani a magyarságot a magukat jobboldalinak mondó pártoknak/politikusoknak!

Európaiak vagyunk. Egy olyan Magyarországban hiszünk, amely a nyugati demokráciák szövetségese és az Európai Unió tagja. Mi, huszonévesek nagyon sokat köszönhetünk az Uniónak. Az életünk már nem tudjuk és nem is akarjuk elképzelni nélküle!

 

Baloldali. Zöld. Magyar. Európai.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr217082413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása