Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

Korrupciómentes kormányzást, átlátható politikát!

Újbaloldali ajánlat a fiataloknak

2015. október 30. - BogolyMárton

Miközben két jobboldali párt verseng a hatalomért: a (néha-néha szélső)jobboldali Fidesz és gyárilag szélsőjobboldali Jobbik, a baloldal sehol! A régi baloldal nem csak magát járatta le, de földig rombolta a "baloldaliságot" is - így ma nincs ütőképes magyar baloldal. Ezért elérkezett az idő, hogy felálljunk a kényelmes fotelből, kimenjünk az utcára és beszélgessünk a fiatalokkal, arról, hogy miről szól az újbaloldaliság, egyáltalán mit akar egy újbaloldali szervezet..? Pontosan ezért indítjuk el országjáró kampányunkat, melyen elsősorban 4 téma köré építve akarjuk bemutatni a ZöldFrontot, a PM-et. Oktatás, munkahelyteremtés, zéró korrupció - és az Alapjövedelem.

Az oktatással valamint a munkával kezdtük, folytassuk a zéró korrupcióval.

 

 

Az emberek többsége kiábrándult a politikából. Ennek a megállapításához, nem kell túl nagy agy. Ahhoz szintén nem, hogy ennek !egyik! oka a politikát teljesen átszövő korrupció. Teljesen mindegy, hogy a magát baloldalinak nevező MSZP vagy a jobboldali Fidesz volt/van hatalmon. Loptak/lopnak mindketten. Én lennék az utolsó ember a Földön, aki megvédené az MSZP-t, de hozzá kell tenni, olyan ipari lopást, mint amit a Fidesz csinál nem volt az ő idejükben. De mindez a lényegen nem változtat. A lopás, az lopás marad, függetlenül a mértékétől.

Hogy miért állítom azt, hogy a jelenlegi Orbán-kormány az elmúlt 25 év legkorruptabb kormánya? Például az 500 milliárdosra becsült dohánypiac átrendezése (trafikmutyi), a földmutyi I. majd a földmutyi II., a magától növekvő lakások, valamint a családi összefogások, a rokonok nyerik a közbeszerzéseket, az offshore hátterű letelepedési államkötvény biznisze, Andy Vajna adókedvezményes kaszinói és a sort még nagyon sokáig lehetne folytatni.

Ezek után pedig ne csodálkozzunk azon, hogy egy átlag ember minden politikust, kivétel nélkül korruptnak tart. Pedig vannak kivételek.

 

Ahhoz, hogy az emberek ismét elkezdjenek hinni a politikusoknak, vagy legalább egy pártnak, már rég nem elég a pofázás, hanem leginkább tettekre, sőt csak tettekre van szükség. 

 _dsc9621-2.jpg

 

Szóval, akkor halljuk, mit tett a Párbeszéd Magyarországért (PM) / ZöldFront a politikai korrupció visszaszorításának az érdekében?

 

Átláthatóság az önkormányzatokban.

Karácsony Gergely a PM társelnöke és Szabó Rebeka a PM elnökségi tagja által vezetett zuglói önkormányzat az országban elsőként teljesítette a magyar és nemzetközi civil szervezetek által megfogalmazott korrupcióellenes vállalásokat, melyek célja, hogy átláthatóvá és korrupciómentessé tegye az önkormányzatokat.

Érdekesség: szavazás előtt mind a Fidesz, mind az MSZP azon sikítozott, hogy a nyilvánosságra kerülő önkormányzati szerződések miatt Zugló össze fog dőlni... Nem tudom, hallott-e a kedves olvasó Zugló összedőléséről..? Segítek, nem olvashatott, hisz nem történt ilyen! Láss csodát..

Itt visszakanyarodnék oda, hogy a politikusoknak nem elég beszélni, bizonyítani is kell. Legjobb példa erre a Jobbik. A szélsőjobboldali párt hatalmas antikorrupciós hősnek próbálja beállítani magát, mindent megígér amit csak meg lehet.. Ennek ellenére egyetlen egy olyan önkormányzatban (pl Ózd) sem vezettek be antikorrupciós csomagot, ahol többségben vannak, tehát megtehették volna! Sőt, nem hogy nem vezették be, például az ózdi jobbikos vezetést nem olyan régen jelentettük fel törvénytelen döntések, semmis szerződés, hűtlen kezelés és milliós veszteségek miatt.. Nem elég beszélni, bizonyítani is kell!

 

 

Európai antikorrupciós stratégia.

Legyen szó Paks II.-ről vagy autópálya-mutyiról, a PM európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek – aki a statisztikák szerint a legtöbbet dolgozó magyar EP képviselő – folyamatosan fellép a közpénzek elsíbolása, az átláthatatlan lobbizás, vagy az áfacsalások ellen. Kezdeményezte továbbá egy európai antikorrupciós stratégia kidolgozását, valamit egy hazai Korrupcióellenes Ügyészség létrehozását.

Hogy pontosan miről is van szó "európai antikorrupciós stratégia" alatt, arról bővebben itt. 

 

 

Korrupcióellenes Ügyészség és Közérdekvédelmi Hivatal. 

Míg a Jobbik ismét csak a beszéd szintjére jutott el, addig a PM országgyűlési képviselője, Szabó Tímea és a PM európai parlamenti képviselője Jávor Benedek (valamint rengeteg jogász, ügyvéd) egy olyan új intézményegyüttes felállítását dolgozta ki és javasolta az országgyűlésben, amely a mostani politikai elfogultságoktól terhes, és alacsony hatékonyságú rendszerrel szemben független, erős, hatékony szervezetként tudna fellépni annak érdekében, hogy Magyarországot kiszabadítsa a korrupció fogságából. A Korrupcióellenes Ügyészség munkáját egy, a Magyar Tudományos Akadémia, a jogi szakmai szervezetek, valamint civilek bevonásával felállítandó civil testület ellenőrizné. A Közérdekvédelmi Hivatal dolga pedig a korrupciót bejelentő személy védelme lenne. Ez ma Magyarországon (sőt Európában is) nagyon gyenge lábakon áll.

Érdekesség: ott tartunk, hogy a fideszes politikusok az adott parlamenti szakbizottságban még tárgyalni sem voltak hajlandóak a javaslatokról...

 

 

Figyelemfelhívás.

Akciók, akciók, akciók. Nem is tudom már megszámolni, hány akcióban volt részem. Ha nincs más megoldás, akkor a PM és a ZöldFront az utcán tiltakozásokkal vagy merész akciókkal hívja fel a figyelmet az állami korrupcióra, az oligarchák visszaéléseire.

 

 

A magyarországi közbeszerzéseknél a becslések szerint évi 300–450 milliárd forintnyi korrupciós veszteséggel kell számolnunk. Ez a három-négyszerese annak, amennyit a teljes felsőoktatásra költünk.

Illúzióink persze már régen nincsenek. Nem várjuk, hogy érdemben a Fidesz-kormány politikája változni fog a következő években. A korrupció problémája azonban túlmutat a kormányzati ciklusokon. A PM, mint Magyarország egyetlen újbaloldali pártja, valamint a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom pedig csakis azzal szerezhetik meg a társadalom támogatását, ha világos víziót mutatnak fel, hogy milyen országot hoznának létre ahelyett, amelyben ma élünk.

Korrupciómentes kormányzást, átlátható politikát!

 

 

Új. Bal. Zöld.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr58034120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása