Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

Mi lesz veled, Kopaszi?

2016. január 08. - .ZF.

Nem olyan rég, egy közepesen forró augusztusi délután, felültünk a biciklire és kimentünk a gátra egyszerűen csak heverészni a füvön és dumálgatni. A levegő alig mozgott, nem is voltak sokan, mi meg csak ücsörögtünk a pázsiton. Semmi extra, mégis remek érzés volt kiszabadulni a város sokszor unalmas, hétköznapi légköréből, erre pedig a környéken nincs máshol lehetőségünk. 

A partközelben kiskacsák úsztak a mamakacsa után, a nyílt vízen kajakozó fiatalok edzettek, pokrócokon szerelmespárok falták egymást. Vagy csak nézték a felhőtlen, kék eget. 

Máskor meg itt szoktunk bulizni, egy fröccs mellett dumálni, sportolni és közben megivtatni az élet nagy dolgait. Régi szerelem ez a gáttal. De vajon megér még egy nyarat ez a szerelem? Sajnos ez a különleges hely most veszélybe került. A gát környékére légkondis irodákat terveznek vagy luxuslakásokat, esetleg valami robosztus olimpiai épületet. Egyelőre nem tudni. Ahogy azt sem, változik-e valami a gáton, elbontják-e a kedvenc fröccsözőnket és hogy ez mennyire fogja befolyásolni zöldövezetünk életét. Ha beépítik, nem csak ez a tiszta kis mesevilágunk, hanem vele együtt egy darab szabadságunk is oda lesz. 

Mi szeretjük ezt a parkot, szeretjük a szabadságot, amit itt érzünk, s azt akarjuk, hogy a Kopaszi megmaradjon nekünk, mindnyájunknak, olyannak, amilyennek mi szeretjük. Mert jó ott chillezni. Mert jó így élni! 

Csatlakozz hozzánk, ha szerinted is király hely a Kopaszi és Te is meg akarod őrizni!

bit.ly/1xL3iYC

 

Havas Bence, a ZöldFront újbudai tagjának az írása.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr998251528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása