Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

A felemelkedés kulcsa

Gondoskodó állam, "zöld" gazdaság, tudástársadalom

2015. január 23. - BogolyMárton

A huszadik század második felére az emberi civilizáció ökológiai válságot okozott: tartós károk keletkeztek a természeti rendszerekben és aláástuk a hosszú távú fejlődés alapjait. Ha nem cselekszünk gyorsan és határozottan, nem csak gyerekeink és unokáink jövőjét lehetetlenítjük el, de a saját magunkét is.

 

A gazdaság zöldítése, a megújuló forrásokra alapuló energiatermelés, a vízvisszatartáson alapuló vízgazdálkodás, a természeti erőforrásainkat megőrző mezőgazdaság támogatása, a helyi termékekre alapuló élelmiszeripar, a közösségi közlekedés fejlesztése és az épületek energiahatékonyságának javítása ráadásul nem csak a jövő iránti felelősségünkből következő feladat, hanem életminőségünk, jól-létünk feltétele, új munkahelyek forrása és a fenntartható gazdasági fejlődés alapja is. A kormányzás minden területét, a gazdaságpolitikától kezdve a szociálpolitikán át a vidékpolitikáig, át kell, hogy hassa a fenntarthatóság melletti elköteleződés.

 

Mindemellett tudástársadalmat kell építeni, mert azok az európai nemzetek a legsikeresebbek, amelyek a lehető legtöbbet áldoznak az oktatásra, és mert meg kell adni a társadalmi felemelkedés lehetőségét minden magyar fiatalnak, kivétel nélkül.

 

zff.jpg

 

Hatalmas lehetőség rejlik a "zöld gazdaságban", azon belül is a teljes épületállomány energiahatékonysági felújításában, amely jelentősen csökkenthetné a fűtési költségeket és az ebből eredő üvegházgáz-kibocsátást, így évtizedek alatt több ezermilliárdos hasznot jelentene a nemzetgazdaság számára. Eközben százezernél is több új, válságálló munkahely jönne létre a zöld gazdaságban. Hasonló lehetőségek vannak a közösségi közlekedés, az ökológiai mezőgazdaság és tájgazdálkodás, a decentralizált energiatermelés és hulladékgazdálkodás terén is. A magyar gazdaság kitörési pontja és egyben Magyarország jövőjének záloga a zöld fordulat.

 

Számítunk minden fiatal csatlakozására, akik ebben a szellemben gondolkodnak, akik részt akarnak venni napjaink szociális katasztrófájának megállításában és az alkotmányos demokrácia helyreállításában, az új köztársaság felé vezető közös út megtalálásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr827098379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása