Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

Menekültek között jártam..

2015. szeptember 23. - .ZF.

Tömören: szívesen veszünk minden felajánlást, jó helyre fog jutni minden. Az a másfél nap, amíg kint voltam, meggyőzött arról, hogy Magyarország még nem veszett el - nagyon sokan megtartották emberségüket még a legmocskosabb kormányzati kommunikáció közepette is. Az, hogy bármiféle atrocitás nélkül telt a hétvége, bizonyítja, hogy itt minden oldalon emberek állnak.

 

 

Tehát: a menekültek ellátása nálunk, Vas megyében kizárólag önkéntesekkel van megoldva, adományokból. Amennyiben lehetőségetek van rá, kérlek támogassátok a munkánkat. :)
Amire folyamatosan szükség van: menekülteknek szénsavmentes félliteres ásványvíz, gyümölcs (alma, banán, tehát ami könnyen szétosztható), zsemle, kifli, szeletelt kenyér, müzliszeletek, kisebb kiszerelésű kekszek, a kisebbeknek csoki, egyesével csomagolt cukor. A rendőröknek másfél literes ásványvíz, energiaital, szintén szendvicsek, gyümölcs, harapnivalók.
 

 

A menekültekről: nálunk végtelenül kedvesek és türelmesek volt, rendezetten sorba álltak a sátrunk előtt. Többen kértek vasárnap délelőtt szemeteszsákot, hogy az éjszakai eső és rohanás után takarítsanak. Ha látták, hogy valakivel nem tudunk beszélni, akkor egymás között addig kérdezősködtek, míg nem találtak valakit, aki tud fordítani. Megköszöntek mindent, nem harácsoltak, tényleg csak annyit vettek el, amit el is tudtak fogyasztani. Amikor adomány érkezett autóval, segítettek kipakolni, és ami a legjobban tetszett: leszálltak az őket kísérő rendőrökkel együtt a buszról, és gyakorlatilag előbbre lökdösték a velük utazó rendőröket, hogy először ők kapjanak kávét, vizet. Nem tudom, máshol milyen volt a helyzet, de nálunk minden rendben volt, szombat estétől vasárnap délig körülbelül 600 embert engedtünk át a határon, ahol az osztrákok már várták őket.

 

1200x630_312986_mar-11-ezer-menekult-nemetorszagban-va.jpg

                                                                (kép: euronews.com)

 

 

Az osztrákokról is pár szót: ők is teljesen együttműködtek velünk is, amikor látták, hogy egyszerre érkezett 180 ember, jöttek át és segítettek az osztásban. Menet közben elfogyott nálunk a pelenka, rohantak, hogy hozzanak, mert náluk abból volt sok. Bébiételt pedig mi küldtünk át, mert az meg náluk fogyott el. Egy hetvenéves osztrák önkéntes mondta, hogy tudják ők nagyon jól, hogy amit a kormányunk mond, az nem a magyarok véleménye. Hogy a kerítésnek most annyi haszna lenne, hogy nem tud segíteni egymásnak a magyar és az osztrák önkéntes.

 

A rendőrökről: minden tiszteletem az övék. A szolgálat huszadik órájában sem türelmetlenkedtek a menekültekkel, végig nyugodtak voltak ők is. Éjjel leszakadt az eső, és ők azzal voltak elfoglalva, hogy a tömegben keressék a gyerekeket, és hozzák őket a sátrunkhoz másik ruháért, esőkabátért. Volt időnk beszélgetni velük. Az ellátásukról annyit, hogy mi adtuk nekik a vizet, a kávét, az energiaitalt, müzlit, szendvicseket - messze nem kapnak 5000 kalóriát egy nap. Amikor menekültek érkeztek, jöttek kérdezni, hogy mit segítsenek. Volt, aki nekiállt a sátorban válogatni az adományként érkezett ruhákat méret szerint. :)

 

 

Tömören: szívesen veszünk minden felajánlást, jó helyre fog jutni minden. Az a másfél nap, amíg kint voltam, meggyőzött arról, hogy Magyarország még nem veszett el - nagyon sokan megtartották emberségüket még a legmocskosabb kormányzati kommunikáció közepette is. Az, hogy bármiféle atrocitás nélkül telt a hétvége, bizonyítja, hogy itt minden oldalon emberek állnak.

 

 

A beszámolót a ZöldFront egyik vas megyei tagjának köszönhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr37809486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2015.09.24. 10:53:45

Ó, milyen bájos kis történet, mint egy Disney mese! Mindenki szuperkedves, szuperari, szupercuki, hát én is kedvet kaptam odamenni ebbe a rózsaszín álomvilágba.

kvadrillio 2015.09.24. 11:16:09

ŐSI MAGYAR PÉNZRITUÁLÉ ! ...ÖNRE HANGOLÓDOM !e SZAKÁLLAS MANUSZ BŰVÖLI A TV2 LERABOLNI VALÓ NÉZŐIT........JOBB MINT EGY ÁLBRÓKERCSALÓ A QUAESTORNÁL !!!!! ÉS CSINÁLJÁK...ÉS CSINÁLJÁK..... MINT A LAGZILAJCSIKA !

GépBalta 2015.09.24. 11:19:09

Felajánlok egy tálca energiaitalt a kerítésépítő katonáknak, hogy el ne fáradjanak. Eljuttatjátok nekik!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.24. 13:04:20

Magyarország tényleg nem veszett el.

A legmocskosabb és leghazugabvb ballib hazugság cunami ellenére sem.

Az illegális bevándorló hordákat megállítottuk, azok máshol lépnek már be az EU-ba.
Orbán 6 pontjából 5-öt elfogadtak az EU kormányfői, és az ország a kormányt támogatja, és tudja, hogy az illegális muszlim hordák honfoglalását meg kell állítani.
süti beállítások módosítása