Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal.

ZöldFront

Gyűlöletben fuldokló ország

2015. július 30. - BogolyMárton

“Miattuk” rossz az életed. El akarják venni a munkádat, meg akarják erőszakolni a nődet. Sőt, valószínűleg legközelebb fegyverrel jönnek, hisz a hazádat, az országodat, a kontinensedet akarják elvenni. Persze, “tudjuk kik” küldik őket.. De ne félj! “Mi” itt vagyunk és megvédünk. Hiszen “mi” magyarok vagyunk. Nem úgy mint “ők”, a baloldal. “Ők” genetikailag nem szeretik a magyarokat. A bevándorlókat szeretik. Meg a zsidókat, cigányokat, buzikat, a deviánsokat. Hát persze, hogy “azokat” szeretik, hisz ők is azok..

 

 

Kreálnak egy problémát. Legtöbbször kreálniuk sem kell, mert a probléma kéznél van, de ha véletlenül nem elég nagy, akkor felnagyítják. Majd félelmet ébresztenek az emberekben. "Felelősöket" keresnek és hamar találnak is. Elkezdenek uszítani. Viszont félelemkeltés és uszítás között kész szerencse, hogy ők meg tudják védeni Magyarországot, a magyarokat..

Ilyen a tökéletes fideszes (jobboldali?) politikai recept.. Tökéletes, hisz ki beszél ma már a trafikmutyiról? A földmutyiról? Tiborcz Istvánról? Mészáros Lőrincről? Andy Vajnáról? A Quaestor-botrányról? Bármelyik, mondom bármelyik fideszes politikus korrupciós ügyéről? Arról, hogy gimnáziumokat záratnak be, vagy arról, hogy barátokat neveznek ki pompás pozíciókba? Esetleg arról, hogy egy millió magyar ember dolgozik minimum napi 8 órában, de a fizetésük a létminimumot sem éri el? Vagy, hogy mostantól szinte lehetetlen közérdekű adatot igényelni?

Senki. Hisz most gyűlölni kell, mert el akarják venni a munkánkat és meg akarják erőszakolni a szőke nőinket.

 

 

8894549_6ebb3557b1ac7e9ce34d1bde97572f32_x.jpg

                                                             (kép: http://mandiner.hu)

 

Vajon a fideszes (jobbikos) politikusok bele szoktak gondolni tetteik/mondataik következményébe? Vagy őket tényleg nem érdekli semmi más, mint a pillanatnyi politikai haszon? Úgy látom az utóbbi. Mindegy kin kell átgázolni, mindegy kit kell megalázni, földbe döngölni, a lényeg, hogy ránk szavazzanak az emberek. Ha ezt úgy lehet elérni, hogy közben a gyűlölet országát építjük.. Hát.. Na, und..? A lényeg, hogy nyerjünk, tudjunk tovább lopni, a szegényeket tovább tudjuk alázni, a haveroknak, rokonoknak tovább tudjuk adni a zsíros állásokat. Jaj és majd elfelejtettem. Putyin seggét tovább tudjuk fényesre nyalni (!csak a Paks II!)..

 

 

Ha ezt az írást elolvassa egy jobboldali, fideszes, jobbikos valószínűleg nem ért velem egyet, sőt szélsőséges esetben gyűlöletet is ébreszthetek benne. Hisz azt tanulta, hogy én utálom a magyarokat és a bevándorlókat szeretem. De kérdem én, hova fog vezetni ez a sok frusztráció, gyűlölet?

Ebből a logikai folyamatból egyenesen következik, hogy ma még “őket” kell gyűlölni, holnaptól (mától?) már téged/engem.

 

gyereketfurdetos.jpg

                                                      (kép: http://kettosmerce.blog.hu)

 

Amúgy bármilyen hihetetlen, de nem utálom a magyarokat (magunkat) és nem "szeretem" jobban a bevándorlókat bármely más embertársamnál. Különben is, ez nem erről szól. Hanem arról, hogy hol, milyen országban akarunk élni. Én egy boldog, prosperáló Magyarországot szeretnék. Egy olyan társadalmat amelyet a szolidaritás, az igazságosság, a tisztelet és az együttérzés (szeretet) fűz össze. Egy olyan kormányt, amely gyűlöltetkeltés nélkül oldja meg az ország problémáit. Csak csöndben dolgozik.

Még akkor is, ha a nagy gyűlölködés közepette mindez naivan és illúzióként hangzik.

 

Végül, bár ez az információ nem releváns, de nem vagyok meleg, sem zsidó, sem cigány. De még csak liberális sem. Egy egyszerű (új)baloldali fiatal vagyok. Aki gyűlöli a gyűlöletpolitikátokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldfront.blog.hu/api/trackback/id/tr337664244

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bogoly Márton: Gyűlöletben fuldokló ország 2015.07.30. 22:13:02

Kreálnak egy problémát. Legtöbbször kreálniuk sem kell, mert a probléma kéznél van, de ha véletlenül nem elég nagy, akkor felnagyítják. Majd félelmet ébresztenek az emberekben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jude 2015.07.30. 13:07:23

Nagyon jó írás.
Felfedeztem egy hibát: "Vajon a fideszes (jobbikos) politikusok beleszoktak gondolni tetteik/mondataik következményébe?"
Ez helyesen úgy lenne, hogy "bele szoktak gondolni", hiszen itt nem a beleszokni, hanem a belegondolni az ige.
Nem kukacoskodni akarok, de szeretném ajánlani az írást másoknak is, és szívesebben ajánlom, ha nincs benne hiba.

BogolyMárton 2015.07.30. 13:08:49

@Jude: igen, köszönöm! Javítottam.

Walter Hartwell White 2015.07.30. 17:10:06

A tökéletes írás. Respekt!

Nzoltan 2015.07.30. 19:29:01

Magyarország már egyszer beszopta a multikultit. Még egyszer nem kér belőle.

tízmillió zsiráf nem tévedhet 2015.07.30. 19:29:16

"Kreálnak egy problémát."

A probléma ti vagytok.

Baloldali érték 2015.07.30. 19:29:19

Magyarországon általában a liberálisok fuldokolnak a magyargyűlöletben.

Netuddki. 2015.07.30. 19:29:31

Nem kell magyarázkodni minden ostobaság után amit a fideszes agitprop felböffent. Mellesleg az ilyen után amit az orbán is eleresztett posványoson, orrba szokták vágni, nem magyarázkodni.

De mielőtt megint elsikkadna a sok mellébeszélés közt a lényeg:
index.hu/belfold/2015/07/30/munkanelkulieket_hivtak_be_keritest_epiteni/

Érted vazzeg! 22ezeré mehetnek kerítést építeni. Minimálbér helyett. Így lesz kici, occó fideszkerítés a szerb határon. Hogy a pofájukról nem sül le a bőr.

Ja, nem utálom az orbánékat. Csak undorodom tőlük, és szerintem börtönben lenne a helyük...

Mei Ling 2015.07.30. 19:29:42

A cím bántóan félrevezető, sőt a cikk tartalmával is ellentétes. Nem te vagy egyedül a helikopter. Az ország nem fuldoklik a gyűlöletben, még ha az ország politikusai valóban sokat tesznek is érte.

röf 2015.07.30. 19:29:46

Valóban, tökéletes írás.
Legalábbis a Fidesz szempontjából....

pneumónia 2015.07.30. 19:49:16

A helyzet az hogy ez a gyűlölet nem csak a kormányt jellemzi, bármelyik politikai erő ugyanezt csinálná. Az a szerencséje a jelenlegi kormánynak hogy a Magyarok egymást is gyűlölik.
Ha nem így lenne, és csak vakkomondor módjára ugatni mindenki, elég lenne csak pár 100 fiatal külföldön aki munkát szerez az otthon maradt Magyaroknak. Én inkább dolgoznék vagy venném magam körül otthoniakkal mint Afgánokkal, vagy Iraki munkásokkal. Szóval 5 év alatt effektíve kiürülne az ország, akkor megnézném mihez kezdenének :)

Larry Silverstein 2015.07.30. 19:50:56

nem gyülöl senki senkit bar a blogos zsidrákok nagyon szeretnek mind az 50en

gargantua9 2015.07.30. 20:07:40

Látom, a blogíró bevette az esti gyűlölködjünk tablettáját.... nem unja még? mert azok, akik a menekülteken, cigányokon, hajléktalanokon akarnak segíteni, azok igen. Én járok cigánysorra segíteni - de ott egyetlen ilyen blogíróval nem találkoztam még, gyűlölettel is inkább a segítségre szorulók felől - szerencsére ritkán. Kicsit más ez a világ, mint ahogy a klaviatura felől látszik-

monddazigazatmar 2015.07.30. 21:02:57

Én a baloldali fiatalokat gyűlölöm, akik naponta 30szor elböfögik magukat, hogy náci mindenki aki gondolkodik kicsit.
Gyűlölve vannak mondjuk a menekültek? Miben is nyilvánul ez meg? Hogy nem akarjuk, hogy számolatlanul papírok nélkül jöjjenek? Ne adj isten olyanok is, akiket a kutya sem bántotta? Esetleg rossz szándékú emberek?

Egy dologra felelj te baloldali ifjú. Szerinted, aki tényleg menekült, és tudja, hogy ha leellenőrzik akkor láthatja a világ, hogy jogosult a menekülti státuszra, ugyan miért a hátsó ajtó jön be, mint egy tolvaj?
Miért fáj annyira nektek a kerítés, ami arra hivatott, hogy szépen másszon el a jöttment a kijelölt határátkelőhöz, ahol igazolja le, hogy mégis ki és mi ő, és mit akar itt?

Pipas 2015.07.30. 21:16:31

"Majd félelmet ébresztenek az emberekben. "Felelősöket" keresnek és hamar találnak is."

Ez jó, ezen sokat kacarásztam.

Nyilván nem a baloldal riogat évek, sőt évtizedek óta, fasizmussal, elnyomással, diktatúrával, az ország kirablásával, kisemmizésével, az euból való kiléptetéssel, szögesdrótos munkatáborokkal, éhséglázadással.

Mintha nem az ellenzék kiálltotta volna ki mindenért felelősnek orbán viktort, a fideszt, a fidesz választóit. Mintha nem ők mondanák, hogy semmiképpen nem elfogadható a fidesz kormány a következő választásokig, mintha nem ők hirdették volna ki, hogy minden mindegy csak a fideszt kicsinálni. Mintha nem az ún. baloldali ellenzék hirdette volna éveken keresztül, hogy ki kell rekeszteni a jobbikot, be kell tiltani. És közben nyilván folyamatosan azt hirdetik, hogy a fidesz ellenségképet gyárt.

Ekkora pofátlanságra komolyan mondom elfog a hányinger. Gusztustalan!

monddazigazatmar 2015.07.30. 21:23:42

@Pipas: :D
Bevándorló jó, mélymagyar nem jó.

mahet 2015.07.30. 21:35:33

Nem kreálnak ezek új problémát. Fognak egy létező komplex problémát és leegyszerűsítik egy 6 éves gyerek szintjére.

Neked azért rossz mert...
- a multik elviszik a profitot
- a bevándorlók elveszik a munkát
- a bankok külföldi kézben vannak

A leegyszerüsített problémára értelemszerűen csak primitív megoldást tudnak kínálni. Persze ez idővel még több problémához vezet, ellenben könnyen kommunikálható a nép egyszerű gyermekeinek.

Az autokratikus rendszerek (Putyin, Erdogan, Orbán) szinte kizárólag ilyen primitív módszerekkel dolgozik, hiszen normális / kompromisszumos megoldás kidolgozására se idejük, se kedvük, se tehetségük nincs - úgyse értené a választók 70%-a, hogy miről van szó.

Aki a kormány bevándorló-politikája ellen tiltakozik az nem akar feltétlenül befogadni bárkit, csak az ostoba megoldások és populista maszlag ellen emel hangot - persze sikertelenül. Göbbels is bebizonyította, hogy elég a nép legalsó, legegyszerűbb rétegének címezni a kommunikációt és ezt kell a végletekig ismételni - ez a biztos siker titka.

különvélemény2 2015.07.30. 21:39:33

"Gyűlöletben fuldokló ország"
Miközben te gyűlölködsz...

különvélemény2 2015.07.30. 21:45:22

"Kreálnak egy problémát" - hazugság
"Legtöbbször kreálniuk sem kell" - csúsztatás
"akkor felnagyítják": "álprobléma" ... ... ... "felnagyítják".. ... (future) ... ... "miért nem építették előbb a kerítést" .. "miért ennyiből" ... "miért Mészaros Kft."...

különvélemény2 2015.07.30. 21:51:25

Egyébként ennek mi a retek köze van a zöldséghez azon kívül, hogy valami kimondatlan ősi törvény szerint minden zöld liberós?
Nincs zöld realista?
Vagy zöld konzervatív?
Vagy zöld baloldali? - mert egy baloldali gondolkodású nem szeretné, ha a nehéz helyzetű szegény magyarok helyére bevándorlók lépnének, így azt az 1% esélyt is elveszítené szegény, hogy munkát találjon.

Larry Silverstein 2015.07.30. 22:14:52

@mahet: 'A leegyszerüsített problémára értelemszerűen csak primitív megoldást tudnak kínálni. Persze ez idővel még több problémához vezet'

-komoly problémákhoz vezetett: a multik nem vissznek ki annyi profitot, a bankok magyar kézbe kerültek, munkalehetőségből meg 250000el több van mint 2010ben, nem számítva a közmunkát és a külföldön elhelyezkedett ingázókat (összesen félmillió)

Ezek nagyon komoly problémák, ezért is akarja mindenki a demokratákat a kormányba.

2015.07.30. 22:15:10

A fidessznel szelsobaloldalibb komcsi partot ritkan latni. Olyat meg egyenesen sehol, amelyik ennyire komcsi, de jobboldalinak allitja be magat, meg melynemzetinek.
Mikor is volt Magyarorszagon teljes foglalkoztatottsag? Vagy mikor lesz? Mert lesz, Orban elvtars meg fogja csinalni, megint ahogy a nagy elodok.
Ja igen: partszimpatizans vagyok Polgari Konzervativ Part. Lehet frocsogni komcsi fidesszesek.

N. Barbie 2015.07.30. 22:54:04

Már számon tartani is nehéz, hogy a ballib megmondóemberek és zugfirkászok tartanak-e még (magukon kívül persze) nem gyűlölködőnek mást is az országban. Vagy úgy is mondhatnám, hogy beleőrülve a lassan nem mérhető támogatottságukba, van-e még valaki, akire nem húzták rá kínkeservesen a gyűlölködő, náci, diktátor stb. ostobaságaikat.
Esetleg kezdhetnék az ilyen bagolymárton félék az értelmező szótár használatával, felütve a gyűlölködésnél, mert bármennyire is lehet vele riogatni, attól, hogy nem akarom az országban látni, még nem gyűlölöm. Ennyire nehéz felfogni?

Brix 2015.07.30. 22:54:09

Nem arról van szó, hogy a többség gyűlöli a bevándorlókat, csak egyszerűen arról, hogy nem akarja őket sem Magyarországon, sem Európában látni. Európa nem nyerhet semmit, a kontroll nélkül, erőszakosan ideáramló afrikai/ázsai milliókkal. Ők soha nem fognak beilleszkedni, csak a maguk kultúráját akarják az európai életszínvonalon élni, a mi kárunkra. Akkora a kulturális szakadék, hogy a világ pénze sem lenne elegendő a beintegrálásukra. Olyan munka , amit ők végezhetnének Európában sincs elég, itt is van tízmilliós szakképzetlen munkanélküli sereg és a szociális rendszer az itteni embereken sem tud segíteni. A kormány legalább felismerte e probléma súlyát és megpróbál valamit tenni a megoldása érdekében.

Pipas 2015.07.30. 23:18:47

@mahet:
"- a multik elviszik a profitot"

A kormány soha nem mondta, hogy az lenne a baj, hogy a multik kiviszik a profitot. Mindenki oda viszi a profitot ahova akarja, de azért az mégiscsak gáz, hogy a tesco éves 600 milliárd forint forgalomra fizet annyi nyereségadót mint egy három fős kft, nem?

"- a bevándorlók elveszik a munkát"

A kormány nem mondta, hogy a bevándorlók elveszik a munkát, éppen azt mondta, hogy ezt nem engedik. Azért az mégiscsak gáz lenne, ha befogadnánk kétmillió iskolázatlan bevándorlót nem?

"- a bankok külföldi kézben vannak"
Azt sem mondta senki, hogy problémát jelent, hogy a külföldieknek bankjaik vannak magyarországon, de azért az nyilván előnytelen, ha egy tízmilliós országban ötven bank van amiból csak 2-3 van magyar tulajdonban, nem?

"hiszen normális / kompromisszumos megoldás kidolgozására se idejük, se kedvük"

A fentebb általad felsorolt problémákra milyen "kompromisszumos" megoldások lehetnek? Mi a fenéért kellene magyarországnak kompromisszumra törekednie az afrikai munkanélküliekkel vagy a tescoval esetleg az xy magánbankkal?

Bár ez felfogás kérdése, mondhatnánk azt, hogy ha a multi hajlandó tisztességesen adózni, akkor maradhat, ha a bevándorló útlevéllel jelentkezik a határon akkor maradhat pár hétig és ha a bank hajlandó tisztességesen viselkedni és adót fizetni, akkor üzletelhet nálunk. Ez a kompromisszumkészség megvan az országban.

"Aki a kormány bevándorló-politikája ellen tiltakozik az nem akar feltétlenül befogadni bárkit"

Azt akarják elérni, hogy ne foglalkozzunk azzal ki jön be éjszaka a zöldhatáron. Aki viszont már bejött, azt nem tudjuk kitenni, mert azt sem tudjuk bebizonyítani milyen állampolgár és azt sem, hogy melyik határon jött be. Szóval de igen, a követeléseik következménye az lenne, hogy *mindenkit* be kellene fogadnunk akinek van annyi esze, hogy sötétbe sunnyog be.

"Göbbels is bebizonyította, hogy elég a nép legalsó, legegyszerűbb rétegének címezni a kommunikációt és ezt kell a végletekig ismételni - ez a biztos siker titka."

Ezt a módszert mind a két oldal használja. Az ellenzék legalább annyi légbőlkapott marhaságot sulykol mint amennyit a kormány. Nem kell velük foglalkozni mert úgyis továbbmennek, milyen hasznosak nekünk mert majd dolgozni fognak helyettünk, nem fognak dolgozni, ezért nem okoznak problémát, felesleges a kerítés mert ha Sopronban kapcsoljuk le őket az is ugyanolyan jó, átmásznak, alagutot ásnak, elvágják a drótot, kikerülik és a többi.

Nem is beszélve arról, hogy bármikor bármit mond a kormány mindjárt azzal jöttök, hogy "Göbbels meg a propaganda" mintha ezt nem lehetne bármire odavágni. És különben is a propagandaminiszter neve Goebbels volt.

monddazigazatmar 2015.07.31. 08:18:38

@mahet: "Göbbels is bebizonyította, hogy elég a nép legalsó, legegyszerűbb rétegének címezni a kommunikációt és ezt kell a végletekig ismételni - ez a biztos siker titka"

Ilyenekre gondolsz mint "23 millió román fog jönni" ?

mahet 2015.07.31. 08:18:43

@Pipas: Nehéz eldöntenem, hogy ennyire nem értetted meg amit mondtam vagy csak valami furcsa irónikus módon próbálod alátámasztani azt.

Példa: "de azért az mégiscsak gáz, hogy a tesco éves 600 milliárd forint forgalomra fizet annyi nyereségadót mint egy három fős kft, nem?"

Mindeketten egyetértünk, hogy létezik ez a probléma. Erre az volt az állam faék egyszerűségű - választó által is könnyen érthető megoldása - , hogy kibasztak rá egy óriási különadót.

Következmény:
- kiszámíthatóság és vállalkozói bizalom a nullán
- az EU elkaszálja a törvényt
- a beszedett pénzeket kamatostúl visszafizetjük a Tesconak
- közben a legtrágyább ócska, adócsaló - a munkavállalókat kihasználó, de MAGYAR CBA-t helyzetbe hoztuk

Szép munka! (hasonló eredményre vezetnek a bankokkal, a menekültekkel kapcsolatban született "megoldások" is).

Persze nem fogok most neked előrukkolni egy megoldással ezekre. Pont az a lényeg, hogy szakértők egyeztetnek más szakértőkkel, szervezetekkel, az EU-val, a vállalkozásokkal és hoznak egy hosszú távon is működőképes - EU konform - törvényt.

főpilóta 2015.07.31. 08:18:46

Az ország valóban fuldoklik a gyűlöletben: a balliberális oldal Orbán-gyűlöletében, jobboldal- és nemzetgyűlöletében. Ez a Bagoly Márton-cikk a legékesebb példája ennek! Gyűlöletükben hazudnak mindenről. A legegyértelműbb eredményeket is letagadnák, vagy negatív értelmet próbálnak nekik adni. Az ország vezetőit korrupcióval, vagy egyszerűbben csak lopással vádolják. Az általuk tönkretett ország szerencsétlen, elszegényedett, vagy eleve szegény lakosságában felélesztik és bujtogatják az egyik legalantasabb ösztönt, az irigységet. Ha a jobboldalon meggazdagodik valaki, az csakis tolvaj lehet, míg ők 1945 óta összeharácsolt lopott millióikkal, milliárdjaikkal a külföldi bankjaikban (melyek eredetének tisztességes voltához kétség sem férhet!) "éhségmeneteket" vezetnek. Nem adtak volna magyar állampolgárságot a határon tűli magyaroknak, de most erőszakkal befogadnának mindenféle idegent, és elvárnák, hogy az adóforintjainkat (melyre ők mindig oly érzékenyek), ezek jólétére fordítsuk.

Bagoly Márton azt írja ő fiatal (új)baloldali. Ha fiatal, legalább elvárható lenne, hogy előítélet nélkül próbálja megérteni az ország helyzetét, műltját, jelenét, és a kormány lépéseit. De neki eszében sincs! Neki kész mintái vannak! Nyilván öregebb (régi)baloldaliak uszításait hallgatja és ellenőrzés nélkül el is hiszi! Egyszerűen átveszi a vén posztkomcsik kliséit, érveit. Szinte öröklésszerűen mint a hajszín, vagy egyes gesztusok, amelyekben a felmenők tulajdonságait fedezhetjük fel a gyermekben. Tökéletesen illik rá, Kövér László jellemzése: a baloldal genetikailag gyűlöli a nemzetet. Ha meghallja: jobboldali, azonnal rasszistázni, nácizni, horthystázni kezd. Zsigerből gyűlöl. Semmiféle összefüggést nem keres, semmit nem próbál megérteni - ő baloldali. Genetikailag. Tehát neki nem kell érdeklődnie, utána néznie dolgoknak, megkérdeznie másokat, tapasztalnia, bizonyítania. Nem. Neki igaza van, mert baloldali. Ez az ok, és ez az okozat, ez érv és a konklúzió. Az Alfa és az Omega (ja, ez nem, mert klerikális kifejezés - s mint ilyen eleve rossz, káros kiirtandó).

MTA rendes tagja 2015.07.31. 08:18:49

Gyűlöletben fuldokló blogger.

DFK 2015.07.31. 08:59:46

Kedves Márton! Tiltakozott-e akkor, amikor a baloldal a határontúli magyarok ellen uszított? Ha nem, akkor most legyen szíves csendben hallgatni.
Aki nem mondott igent a határontúli magyarokra, nem mondhat igent az illegális migránsokra.

BogolyMárton 2015.07.31. 09:06:34

@DFK: Kedves DFK! 15 éves voltam amikor a határontúli magyarok szavazati jogáról tartottak népszavazást.
Az írást pedig elképzelhető, hogy félre értette, mert nem a bevándorlókra mondtam "igent", hanem a gyűlöletkeltésre és az uszításra mondtam "nemet". Nem szól többről.

DFK 2015.07.31. 09:59:14

@BogolyMárton: Ma hajlandó olyan emberekkel együtt politizálni, akik akkor a gyűlöletkampányt folytattak? Attól tartok, igen. Ha ugyanis bárkivel, aki akkaor tagja volt az Mszp-nek vagy az Szdsz-nek, akkor egy szőnyegen árul (és nem csak portékát, hanem hazát is) magyargyűlölőkkel.
De, a bevándorlókra mond igent, mert minden, ami a bevándorlók ellen való, azt gyűlöletbnek, uszításnak minősít.

Pista70 2015.07.31. 09:59:19

Primitív, ostoba, aljas. Ennyi ez a cikk.

Pista70 2015.07.31. 09:59:29

Legyen szíves konkrét példákat felsorolni a gyűlöletkeltésre!

DFK 2015.07.31. 09:59:32

Várom a blogger részletes tervét arra, hogy akkor mit csináljunk bevándorló ügyben.

Pipas 2015.07.31. 10:35:23

@mahet: "Mindeketten egyetértünk, hogy létezik ez a probléma. Erre az volt az állam faék egyszerűségű - választó által is könnyen érthető megoldása - , hogy kibasztak rá egy óriási különadót."

Próbáld megérteni amit írtam:

1) Az eredeti hozzászólásodban azt írtad, hogy a kormány problémának tartja, hogy a multik kiviszik a profitot. Ilyet a kormány nem mondott, senki sem mondott. A profitot a megfelelő adó kifizetése után ki lehet vinni. Ez tisztességes, jogszerű, elfogadott, európai.

2) Az "elköltségelés" lehetetlenné teszi azt, hogy a nyereség után fizetendő adót behajtsák a multikon. Ez globális probléma, mindenütt a világon jelentkezik. Erre adott a kormány egy megoldást, ami szerinted "faék egyszerűségű", valójában viszont az egyetlen megoldás amivel bárhol a világon sikerült előjönni. Ez az egyetlen megoldás van.

"- kiszámíthatóság és vállalkozói bizalom a nullán"

Arra, hivatkozol, hogy eddig megkerülhető volt az adófizetés, most nem az, és emiatt megrendült az adóelkerülök bizalma? Ez nevetséges.

Egyébként nem kiszámíthatatlan, ha megnézed, akkor látod, hogy a tesco esetében pl. a felügyeleti díj körülbelül megegyezik a meg nem fizetett nyereségadó összegével, már amennyire pontosan lehet számolni.

Az adózásban beállt változások, a törvényben beállt változások szükségesek, Kiszámíthatatlanságról nem akkor beszélhetünk, ha valami megváltozik, hiszen a gazdaság vagy a jövő soha nem volt kiszámítható. Kiszámíthatatlanságról akkor beszélhetnénk, ha a meghozott törvények kiszámíthatatlanok lennének, azaz pl. az lenne a törvénybe, hogy a befizetendő adót kockadobással dönti el az adóhivatal. A törvények kiszámíthatóak, azt, hogy milyen törvényeket fog jövőre hozni a kormány azt meg soha nem lehetett tudni.

"- az EU elkaszálja a törvényt"

Amennyire én tudom a különadókat más eu országban is bevezették, a kötelezettségszegési eljárást ebben az ügyben megszüntették. Vagyis az ellenzék tévedett, de ezt a mai napig nem ismerték be.

"- a beszedett pénzeket kamatostúl visszafizetjük a Tesconak"

Ez nyilvánvalóan nem igaz. Az adók egy részét át lehet hárítani, de a teljes adót nyilván nem. Ha a tesco egy egyszerű áramaléssel át tudná hárítani az adót, akkor már régen árat emelt volna.

"- közben a legtrágyább ócska, adócsaló - a munkavállalókat kihasználó, de MAGYAR CBA-t helyzetbe hoztuk"

Ezt állítja az ellenzék, de én úgy tudom, hogy a CBA is fizet különadót. Viszont: a sarki fűszeres nem fizet különadót, mert a sarki fűszeres nem költségelte el éveken keresztül a nyereségét svájcba. A tecso ezt tette igen sok időn keresztül, különadót fizet. Nem egyformán adóznak mégis tisztességesnek tűnik ahogyan az adózás fel van építve.

Nyilván tisztességesebb mint az, hogy az MSZP kormányok alatt soha senki meg sem kérdezte hogyan lehet, hogy 600 milliárd éves forgalmon egy kereskedőhálózatnak pár tízmillió forint a haszna. Képzeld: senki sem kiálltott mutyit akkor, senki sem háborgott, hogy a sarki fűszeresben dolgozó Mari néne 40% adót fizet a 120 ezerje után, a tecsó meg gyakorlatilag semennyit a cirka 60 milliárdja után (10% nyereség). Az Orbán mutyizik, a Gyurcsány feddhetetlen? A mostani APEH korrupt, akkor nem volt az?

"Erre az volt az állam faék egyszerűségű - választó által is könnyen érthető megoldása - , hogy kibasztak rá egy óriási különadót."

Az életben nem hallottam még senkit arra panaszkodni, hogy túl egyszerű az adózás jogi szabályozása. :D

monddazigazatmar 2015.07.31. 10:44:26

@BogolyMárton:
"nem a bevándorlókra mondtam "igent", hanem a gyűlöletkeltésre és az uszításra mondtam "nemet". Nem szól többről."
Na, akkor leszel szíves elmagyarázni. Mert aki nemet mondott eddig a menekültekre az rögtön náci lett meg fideszdroid.
A demokratikusan megválasztott kormány először kiplakátolja, hogy az ide jövőknek rendesen kell viselkedniük, nem szabad felháborodniuk egy vezető nőn, és nem számíthatnak arra, hogy munkát kapnak. Ez ugyan miért gyűlöletkeltő? Mi benne az uszítás?
Nekem szól, mint magyar állampolgárnak, hogy lazuljak le, ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk mint rám, és biztonságban érezhetem magam.
Erre az "utáljuk a gyűlöletpolitikát" jegyében letépkeditek.
A kormány - látva a veszélyt, és érezve a többség akaratát-kitalálja, hogy az ellenőrizetlen horda megállítására, illetve legális keretek közé terelésére csinál egy fizikai akadályt. Erre az "utáljuk a gyűlöletpolitikát" jegyében cikkek jelennek meg, hogy hol lehet csípőfogót venni, hogy "vasfüggöny" meg hogy "Auswitz".
Ja, és természetesen az egészet úgy teszitek, hogy fingotok, megoldásotok egy szál sem arról, hogy mégis mi a faszt kéne tenni. Mert egy darab megoldás nem hangzott még el, se jobb se rosszabb. Csak annyi, hogy ez nem jó. Az én véleményem szerint, ha nincs jobb ötleted, de minden követ megmozgatsz, hogy ordíthasd, hogy valami nem jó, akkor annak csak valami zsigeri utálat lehet az oka.
Mellesleg a honfitársaid abszolút lenézése az, hogy úgy gondolod, hogy bár nem vesz észre tízezer menekültet a városban, de rögtön elkezdi utálni őket, ahogy meglátja a plakátokat. Én még a ballibekről sem feltételezek ekkora hülyeséget.

Tblog 2015.07.31. 14:10:32

Más ország védi a határait, Magyarország ne védje. Miért ne? Mi a baj a védekezéssel? Kinek rossz az, ha valaki védekezik (nem támad, hanem védekezik!). Miért gondolja bárki, hogy Magyarországon több az ideg és a feszültség mint más országokban? Izraelben most késeltek meg 6 meleget a felvonulásukon. 10 éve 3-at késeltek meg. Közben az a probléma hogy Magyarországon az ellentüntetők kiabálnak? Máshol eleve be is van tiltva a felvonulás. Oroszoknál úgy tudom hogy nem lehet felvonulni a szivárványos zászlók alatt. De ha lehetne, lehet hogy megvernék őket. És ismétlem, Magyarországon kiabálás van, tüntetés, ami nem más mint a véleménynyilvánítás egyik formája, ami nem tiltott. Gyűlölet akkor lenne sokkal nagyobb, ha befognák a tiltakozók száját, törvényekkel és erőszakkal.

A bevándorlók ellen nem látok gyűlöletet, csak az illegális bevándorlók és illegális határátlépők ellen. De az is gyenge, mert más országokban meg börtönbe csukják az illegális határátlépőket. Meg örökre kiutasítják az országból. Mexikóban 2 év letöltendőt kaphat aki illegálisan átlépi a határt. Az USA-ban akit elfognak azt örökre kiutasítják az országból. Ehhez képest Magyarország elég lazán kezeli a helyzetet.

Persze, a plakátos propaganda, viszályt szító baromság, meg az értelmetlen kerítés építés az mind hülyeség, ezzel egyetértek.

A baloldali felmérések szerint a baloldali emberek majdnem pont annyira ellenzik a melegpropagandás dolgokat, az illegális bevándorlást és a többit, mint a jobboldaliak. Meg aztán ne felejtsük el a 23millllió románozást se, a kettős állampolgárság idejében. A baloldal csinálta, gyűlöletkampány volt. Valahogy mégse fasisztázta le őket senki.

Jó lenne ha mindenki ésszerűen kezdene gondolkozni, nem jobb és bal, meg liberális vagy konzervatív oldal szerint. Csak az ésszerűség vonalán.

O_0 2015.07.31. 14:10:34

A kommentek többsége igazolja a blogbejegyzést.

AK76 2015.07.31. 16:46:55

Tipikus balliberális,okoskodó picsogás,de egy szál értelmes gondolatot,alternatívát nem tud mondani egyik sem,sem a kerítésre,sem az összeurópai katasztrófa közeli helyzetre,nincs semmi konkrétumuk,,csak a felhőevő általános sumákolás ilyen szövegekkel hogy "szakértőknek kell leülni és megbeszélni a problémát",ébresztő idióták, idegen vallású,eltérő szocializációjú,társadalmi helyzetű,kideríthetetlen identitású,előéletű emberáradat özönlik felénk,és nem érdekli őket a felelősen gondolkodó,polkorrekt humánum,ÉLETTERET AKARNAK,JÓLÉTET AKARNAK,az agyhalott nyugat európai jóléti szociális rendszerek megcsapolását akarják,és szarnak a benszülöttekre,a vallásukra,az ezer éves történelmükre,hagyományaikra,ami kell nekik azt el fogják venni,pláne ha kapuőrzők helyett ilyen holdvonyító álmodozókkal találkoznak,mint pld ennek a blognak a szerzője...

monddazigazatmar 2015.07.31. 18:43:00

@AK76: ""szakértőknek kell leülni és megbeszélni a problémát""
Hehe. Igen a szakértőknek. Mert van népvándorlásügyi szakértő.

mahet 2015.07.31. 19:36:08

@AK76: te lenni erős férfi! Megold probléma izombó'!

glinolid 2015.08.01. 12:40:06

Ha a gyulolet forrasat keresed, azt megtalalod a ballibelaris oldal, 2006-os magyarok elleni aljas gyulolet kampanyaban.
süti beállítások módosítása